Policija podnijela prijavu protiv Bečića zbog protesta u Zeti
Aleksa Bečić

Policija podnijela prijavu protiv Bečića zbog protesta u Zeti

Uprava policije podnijela je podgoričkom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Demokratske Crne Gore kao pravnog lica, njenog čelnika Alekse Bečića i direktora stranke Vladimira Vujovića zbog, kako su naveli, organizovanja neprijavljenog političkog skupa u Golubovcima 16. februara ove godine, piše Dan.

Policija tvrdi da su prijavljena lica prekršila zakon o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

“Dana 16. februara 2019. godine, u vremenskom intervalu od 15 do 16 časova, na platou Centra za kulturu Golubovci i magistralnom putu Podgorica-Petrovac u Golubovcima -Glavni grad Podgorica održao je javno okupljanje za koje prethodno nije podnijeta pisana prijava nadležnom organu u zakonom predviđenom roku, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja. Tom prilikom su učesnici javnog okupljanja blokirali saobraćaj na magistralnom putu Podgorica-Petrovac u trajanju od 15.38 do 16 sati”, navodi se u zahtjevu policije.

Bečiću se stavlja na teret da je kao odgovorno lice propuštanjem dužnog nadzora dozvolio postupanje stranke, to jest, pravnog lica, na ranije opisan način.

Vujovića terete da nije podnio prijavu nadležnom državnom organu da će skup biti održan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.