Djecu uznemirava manijak oko novskih škola: Građani tvrde da je riječ o Bjelopoljcu
Ilustracija

Roditelji u panici

Djecu uznemirava manijak oko novskih škola: Građani tvrde da je riječ o Bjelopoljcu

Društvenom mrežom Facebook posljednjih dana kruže uznemiravajuće informacije da je u Herceg Novom, oko osnovnih škola, najviše OŠ Milan Vuković i groblja na Savini, primijećena muška osoba, koja skida garderobu i pokušava da ostvari nasilan tjelesni kontakt sa učenicama.

Kako pričaju neki uspaničeni roditelji, on je i jutros oko 10 h primijećen u blizini OŠ Milan Vuković na Savini, gdje je ponovo skidao garderobu i pokazivao genitalije. Zbog toga je Savjet roditelja OŠ Milan Vuković uputio zvaničan zahjtev Centru bezbjednosti Herceg Novi, da preduzmu konkretne radnje radi bezbjednosti učenika, piše Radio Jadran.

Prema tvrdnjama roditelja, riječ je o muškarcu, prosječne visine od oko 1,80 m, svijetlo smeđe skoro riđe kose, koji navodno nema prednje zube i šepa dok hoda.

Sve je, kako kažu, počelo prije nekih dvadesetak dana u Igalu, kad je uznemiravao trinaestogodišnju djevojčicu, međutim, policiji tada nije bilo prijavljeno ništa.

Sa druge strane, kako saznaje Radio Jadran, službenici Centra bezbjednosti u Herceg Novom obaviješteni su o ovom „slučaju“, zbog čega su oko škola pojačane policijske patrole i službenika u civilu.

Podnijeto je nekoliko prijava sa kojima je upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

Međutim, za sada još nema prijava o konkretnom „napadu“ ili bilo kojem drugom neprimjerenom činu odnosno obavljanju neprimjerenih polnih radnji. Prema izjavama roditelja i djece, za sada nema krivičnog djela ili prekršaja, ali je svakako riječ o uznemiravanju javnosti, kažu Radiju Jadran u policiji.

Jedno lice, kako saznaje Radio Jadran jutros je zbog sumnji bilo privedeno na informativni razgovor u Centar bezbjednosti, ali je nakon toga, pušteno. Službenici policije konstantno pretražuju navedene lokacije kako bi ovog muškarca identifikovali i lišili slobode. Prema do sada prikupljenim informacijama, riječ je najvjerovatnije o licu koje ima mentalne smetnje.

Takođe, neki od zabrinutih građana tvrde da je riječ o 27-godišnjem Bjelopoljcu M.S., koji je, navodno, kod bivšeg motela Dubrava na Savini početkom mjeseca seksualno uznemiravao 15-godišnju djevojčicu, o čemu je upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

U policiji su nam kazali da je M.S, privođen na informativni razgovor, međutim, nikakve nedozvoljene polne radnje nijesu utvrđene. Takođe, obavljeno je i vještačenje telefona te maloljetnice, međutim bez podataka koje bi potvrdile navode. Uz to, prema policijskoj evidenciji M.S. nije imao prekršaja vezanih za nedozvoljene polne radnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.