Kisić-Petrović optužila tužiteljku:  Apsurdno da me sa 67 godina optužuju za stvaranje kriminalne organizacije
Danijela Kisić Petrović

Kisić-Petrović optužila tužiteljku: Apsurdno da me sa 67 godina optužuju za stvaranje kriminalne organizacije

Danijela Kisić-Petrović juče je u podgoričkom Višem sudu optužila specijalnu tužiteljku Stojanku Radović da joj je tražila da otkaže punomoćje advokatu Danilu Mićoviću jer joj, u suprotnom, neće vratiti 100.000 eura koje je položila na ime depozita u Osnovnom sudu.

Kisić-Petrović je ovo kazala na jučerašnjem ročištu povodom kontrole dopunjene optužnice koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv nje i njenog sina Kristofera Petrovića, uprkos protivljenju advokata Mićovića da govori o detaljima koji nemaju veze sa navodima iz optužnice.

Kisić-Petrović je osumnjičena da je organizovala kriminalnu organizaciju radi likvidacije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat. Njenom sinu se na teret stavlja članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji i nedozvoljeno držanje oružja.

"Bacili su bombu na moja vrata samo zato što sam iz Dubrovnika. Napadaju me na mojoj zemlji, zemlji mojih đedova. Sedam puta su me izvodili u tužilaštvo dok sam bila zadržana u Centru bezbjednosti i tražili da promijenim advokata Danila Mićovića. Kazali su mi da ako to ne uradim neće mi vratiti 100.000 eura depozita koje sam položila u Osnovnom sudu", kazala je ona.

Kisić-Petrović je kazala da je apsurdno da je sa 67 godina optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

"Gone me za oružje, a imam dozvolu od 18. godine", kazala je uplakana Kisić-Petrović.

Ona je prije početka razmatranja dokaza tužilaštva od predsjednika vanraspravnog krivičnog vijeća Borisa Savića zatražila da isključi javnost jer je mediji „genocidno napadaju“.

Vijeće je odbilo njen zahtjev navodeći da nije opravdan.

Tužiteljka Stojanka Radović, koja zastupa optužnicu, kazala je da se radi o novoj optužnici, nakon dopunjene istrage, i da je u svemu postupljeno po mišljenju vijeća koje ju je vratilo na dopunu.

Sa druge strane, branilac Kisić-Petrović i njenog sina Kristofera Petrovića, advokat Danilo Mićović zatražio je obustavu postupka jer prije svega ni jedan dokaz nije zakonito pribavljen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.