Kod Podgoričanina pronađen pištolj, municija i fantomka
Ilustracija

Kod Podgoričanina pronađen pištolj, municija i fantomka

Službenici Uprave policije Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresom pronašli i oduzeli pištolj, municiju i druge predmete.

Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Odsjeka su juče izvršili pretres stana i drugih prostorija koje korsiti M.P. (59) iz Podgorice. Prilikom pretresa policija je pronašala i oduzela pištolj marke „Browing“ cal. 9mm sa okvirom i devet komada municije istog kalibra, u ilegalnom posjedu. Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i oduzeli kapu sa izrezima za oči i usta tzv. fantomku", saopšteno je iz Uprave policije.

Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.