Sa džin-tonikom pobijedite alergije
Foto: Ilustracija

Umanjuje alergijske simptome

Sa džin-tonikom pobijedite alergije

Počela je sezona alergija, a sa njom i dobro poznati simptomi kao što su kijanje, kašalj i suzenje očiju.

Mada se alergije liječe antihistaminicima, manje je poznato da njihove simptome može ublažiti i čašica alkohola, i to džin-tonika.

Histamin i sulfit su supstance koje pogoršavaju alergijske reakcije i nalaze u pojedinim vrstama hrane i alkoholnih pića - mahom u tamnijim i fermentiranim, poput crnog vina i piva.

Nasuprot njima, džin i tonik imaju malu količinu histamina, a džin, izvorno, uopšte ne sadrži sulfit, ukoliko ga proizvođač naknadno ne doda u piće.

Upravo zbog pomenutog sadržaja, ovaj koktel može da otvori disajne puteve i umanji alergijske simptome.

Da ne bude zabune, neće izliječiti, ali će ublažiti tegobe.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.