Zapalila se džamija Al Aksa u Jerusalimu iste noći kad i Notr Dam(VIDEO)
Foto: Screenshot

Zapalila se džamija Al Aksa u Jerusalimu iste noći kad i Notr Dam(VIDEO)

Jednu od struktura džamije Al Aksa u Jerusalimu zahvatio je požar u ponedjeljak, u istoj noći u kojoj je gorjela katedrala Notr Dam u Parizu.

Požar je brzo ugašen i niko nije povrijeđen, prenosi pisanje Raša tudeja Sputnjik.

Požar je izbio u sobi jednog od čuvara, koja se nalazi u blizini krova sobe za molitvu Marvani, navodi se u izvještaju agencije Vafa. Uslijedila je brza intervencija vatrogasaca, pa nije pričinjena veća materijalna šteta.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se dim koji se uzdiže iznad ove prostorije, poznate pod imenom Solomonove štale.

Uzrok požara još uvijek nije utvrđen.

Džamija Al Aksa je treći najvažniji objekat u islamu.

Povodom ovog incidenta oglasio se i palestinski predsjednik Mahmud Abas, koji je upozorio da niko ne bi smio da napada ovo sveto mjesto.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.