Poznati obnavljaju simbol Pariza: Suprug Salme Hajek daje 100 miliona eura
Poznati daju novac za Notr Dam

Poznati obnavljaju simbol Pariza: Suprug Salme Hajek daje 100 miliona eura

Najbogatiji Evropljanin Bernar Arno koji će donirati 200 miliona eura, ali i suprug glumice Salme Hajek, francuski milijarder Fransoa Anri Pino, koji će uplatiti 100 miliona eura žele da obnove simbol Pariza što prije.

Nedugo nakon poziva francuskog predsjednika Emanuela Makrona da se prikupe sredstva za obnovu u jučerašnjem požaru oštećene katedrale, stigle su vijesti o namjeri poznatih i imućnih da doniraju novac.

Među prvima se odazvao najbogatiji Evropljanin Bernar Arno koji će donirati 200 miliona eura, ali i suprug glumice Salme Hajek, francuski milijarder Fransoa-Anri Pino, koji će uplatiti 100 miliona eura. 

„Porodica Arno i 'LVMH grupa' željeli bi da pokažu solidarnost u ovom trenutku nacionalne tragedije i pridružuju se obnovi izuzetne katedrale koja je simbol Francuske, njenog nasleđa i francuskog jedinstva“, navodi se u saopštenju porodice Arno.

Sličnu odluku ubrzo su donijeli u imućnoj porodici Pino.

„Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona eura i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama“, rekao je Pino.

Fransoa Anri Pino je čelni čovjek kompanije „Kering“, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su „Guči“ i „Sen Loran“ i predsjednik kompanije koja posjeduje poznatu aukcijsku kuću „Kristis“.

Njegova supruga, čuvena meksička glumica Salma Hajek na Instagramu je navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se ljepota Notr Dama pretvara u dim.

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspjeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjovjekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.