Junker: Bregzit neće ugroziti razvoj Evropske unije
Žan Klod Junker

Budućnost Unije određuju međunarodni trgovinski ugovori i saradnja sa međunarodnim partnerima

Junker: Bregzit neće ugroziti razvoj Evropske unije

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod-Junker izjavio je da proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije ne može ugroziti razvoj te evropske organizacije.

Junker je u obraćanju zastupnicima Evropskog parlamenta u Strazburgu kazao Velika Britanija treba da se konstruktivno i odgovorno ponaša sve dok je članica Evropske unije, javlja Anadolija.

“Bregzit nije budućnost Evropske unije. Taj proces ne može i neće zaustaviti naš razvoj“, kazao je Junker i dodao da bi se više pažnje trebalo posvetiti važnijim pitanjima, poput budžeta EU-a, međunarodne trgovine i predstojećih evropskih parlamentarnih izbora.

Junker je poručio da budućnost Evropske unije određuju međunarodni trgovinski ugovori i saradnja sa međunarodnim partnerima.

Šef Evropskog savjeta Donald Tusk takođe se obratio na sjednici Generalne skupštine Evropskog parlamenta i izrazio je duboku žal zbog sinoćnjeg požara u srednjovjekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Izrazivši puno uvjerenje da će Francuska uspjeti da obnovi taj simbol Pariza, Tusk je pozvao i članice Evropske unije da pomognu u tom procesu.

“Požar u katedrali Notr Dam nas je još jednom podsjetio da veze među nama ne čine samo sporazumi koje smo potpisali“, poručio je Tusk.

Komentarišući proces Bregzita, Tusk je kazao da je prolongiranje tog procesa ostavilo dovoljno vremena i prostora da Velika Britanija nađe adekvatna rješenja kriza.

“Evropski savjet od Velike Britanije očekuje jasnu poruku o budućim koracima“, kazao je Tusk i dodao da je priča o Bregzitu odveć dosadila svima u Evropi, ukljujući i njega lično.

.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.