Novi Pazar: Žena greškom ljekara ostala bez materice, ginekologu godinu dana zatvora
ilustracija

Novi Pazar: Žena greškom ljekara ostala bez materice, ginekologu godinu dana zatvora

Ginekolog Opšte bolnice u Novom Pazaru Muamer Škrijelj osuđen je pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog toga što je tokom 2010. godine nesavjesno liječio pacijentkinju L. R.

Presuda je pravosnažna, a osim uslovne zatvorske kazne ginekologu je izrečena i zabrana obavljanja djelatnosti akušera u naredne tri godine, pišu Novosti.

Doktor Škrijelj proglašen je krivim za izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv zdravlja, kako se navodi u presudi, a sve zbog toga što je tokom septembra i oktobra 2010. učinio više propusta prilikom pružanja ljekarske pomoći porodilji L. R. čime joj je teško narušio zdravlje.

Na sudu je utvrđeno da je Škrijelj tada primijenio očigledno nepodoban način liječenja, nije primijenio odgovarajuće higijenske mjere i nesavjesno je postupao, zbog čega je L. R. morala biti operisana u Kragujevcu.

Tamo su joj odstranjeni materica i drugi reproduktivni organi. Pacijentkinja je tada jedva preživjela i lišena je mogućnosti daljeg rađanja, navodi beogradski list.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.