Montenegro Airlines proširuje flotu, ove sezone letovi ka 30-ak destinacija
Foto:PR Centar

Cilj , prevoz više od 660 hiljada putnika u ovoj godini

Montenegro Airlines proširuje flotu, ove sezone letovi ka 30-ak destinacija

Montenegro Airlines (MA) je, u skladu sa usvojenim biznis planom za ovu godinu, iznajmio avion Boeing 737 Classic, većeg kapaciteta u odnosu na postojeće, tako da će do 15. oktobra u floti nacionalnog avio-prevoznika biti ukupno šest vazduhoplova.

Ugovor o iznajmljivanju aviona na bazi tzv. “wet lease“ ili ACMI aranžmana, koji pored aviona uključuje posadu, tehničko održavanje i osiguranje vazduhoplova, potpisan je sa rumunskom avio-kompanijom Blue Air.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, kazao je da se, prilikom pregovora o iznajmljivanju aviona za potrebe ljetnje sezone, vodilo računa o tome da partner u projektu ispunjava najviše standarde sigurnosti i bezbjednosti letjenja.

„MA, zvanično širi svoje kapacitete za predstojeću ljetnju sezonu. Pomenutim Ugovorom je predviđeno iznajmljivanje aviona Boeing 737 Classic i to tako što će avion tipa B737-500, sa 120 sjedišta saobraćati do 15. maja, dok ga ne zamjeni avion tipa B737-300, sa 148 sjedišta, koji će saobraćati od polovine maja do kraja ugovora. Oba aviona prethodno su se nalazila u floti Lufthansa i Norwegian Air Shuttle“, kazao je.

MA će, kako je rekao, u toku ove sezone, saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju.

„A cilj nam je da u toku godine prevezemo više od 660 hiljada putnika, u čemu će nam ovi avioni pomoći“, kazao je Banjević.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da je MA avio kompanija, koja je prošle godine prevezla i dovezla najviše putnika na aerodrome Crne Gore i vjeruje, kako je dodao, da će ova godina donijeti još bolje poslovne rezultate i za MA i za Aerodrome.

„Aerodromi Crne Gore će biti uvijek tu da podrže razvoj nacionalne ekonomije i razvoj kompanije kao što je MA. Više puta smo naveli da je opstanak MA jako bitan za državu, turističku privredu i za ekonomiju Crne Gore i to se ovaj put potvrđuje. Drago mi je što je kompanija iz EU postala partner sa MA i vjerujem da će to sada donijeti još bolje stvari i za Aerodrome i za MA“, rekao je Orlandić.

Iz MA su saopštili da Blue Air avio-kompanija registrovana u Evropskoj uniji (EU), funkcioniše u skladu sa najstrožijim standardima sigurnosti i bezbjednosti letjenja koje propisuje Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA).

„Ova avio-kompanija je članica Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA), i samim tim nosilac IOSA sertifikata koji takođe predstavlja dokaz o uspješnom usvajanju strogo postavljenih sigurnosnih i bezbjedonosnih standarda u vazdušnom saobraćaju na svjetskom nivou“, kazali su iz MA.

Blue Air, kako je saopšteno, u svojoj floti ima 26 aviona, i do sada su prevezli više od 26 miliona putnika, od čega u prošloj godini, više od pet miliona putnika.

„Funkcionišu kroz osam operativnih baza širom Evrope, i lete na više od stotinu destinacija. Prije MA su na bazi ACMI aranžmana sarađivali sa avio-kompanijama kao što su Alitalia, LOT Polish Airlines, TUI Nederland itd“, naveli su iz MA.

PR Centar

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.