Tači: Građani Kosova gube strpljenje čekajući liberalizaciju viza
Hašim Tači, foto: AP

Tači: Građani Kosova gube strpljenje čekajući liberalizaciju viza

Predsjednik Kosova Hašim Tači ocijenio je da su građani Kosova počeli da gube strpljenje čekajući liberalizaciju viza.

Tači je rekao i da nedostatak jasne perspektive u integraciji Zapadnog Balkana stvara prostor za opasne antievropske ideologije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači je sa komesarom za proširenje i dobrosusedske odnose Johanesom Hanom razgovarao o liberalizaciji viza, dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, kao i o perspektivi učlanjenja Kosova i država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

"Građani Kosova, kao proevropski narod, počeli su da gube strpljenje. Odluka o vizama ove godine i posvećenost novoj dinamici evropskih integracija, vratiće izgubljeno povjerenje u EU", rekao je kosovski predsjednik.

Na sastanku se razgovaralo i o neophodnosti prevazilaženja nesuglasica između država Zapadnog Balkana i o potrebi postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije, kaže se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Prethodno se Tači sastao i sa predsjednikom Evropske komisije Donaldom Tuskom.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.