Bokan: Između mene i Čovića postoji velika i suštinska razlika, ja dajem košarci, a on uzima od nje
Dragan Bokan, foto: PR Centar

Bokan: Između mene i Čovića postoji velika i suštinska razlika, ja dajem košarci, a on uzima od nje

Predsjednik košarkaškog kluba Budućnost Voli, Dragan Bokan, čestitao je Crvenoj zvezdi na pobjedi u drugoj utakmici finala Aba lige, bez obzira na, kako je naveo, nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je podgorički klub prošao.

"Imajući u vidu da se od početka Play off-a nijesam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću iznijeti  stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtjevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje. Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi,  bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima", kazao je Bokan.

Naglašavajući da pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića.

"Čovjek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva", naveo je Bokan.

On je kazao da želi da razumije uzroke takvog ponašanja, dodajujći da je i sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj mjeri opravdati.

"Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije - egzistencija njega i  njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde,  upravlja njima motivisan ličnim ciljevima", rekao je Bokan.

On je istako da imajući u vidu da su prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, Bokan navodi da su se obratili  ABA ligi, smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju,  time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje  nisu adekvatno kažnjeni. Ocjenjujući da se to ne smije  tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova.

"U susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici, suočeni smo sa velikom tenzijom. Atmosfera je naelektrisana ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani. Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasijedanja Skupštine ABA lige", poručio je Bokan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.