Mira Marković biće kremirana u Moskvi, sahrana u Požarevcu?
Grobno mjesto Miloševića

Još uvijek u pregovorima sa djecom

Mira Marković biće kremirana u Moskvi, sahrana u Požarevcu?

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće kremirana u Moskvi još se vode pregovori sa njenom djecom Marijom i Markom oko toga da li će urna sa pepelom naknadno biti prebačena u Požarevac i položena u grob pod lipom u kom počiva njen suprug - nezvanično saznaju "Novosti"

Kao što su ranije objavljivali, njena želja je bila da je sahrane pored životnog saputnika u dvorištu njihove porodične kuće, ali je Dragoljub Kočović, predsjednik Udruženja "Sloboda" i dugogodišnji Mirin prijatelj, kazao da se tome protiv njena djeca.

I upravo se oko toga sada vode pregovori u ruskoj prijestonici, u kojoj je u nedjelju, u 77. godini preminula nekadašnja predsjednica JUL-a.

Lider SPS Ivica Dačić poručio je da je spreman da u dogovoru sa porodicom i "Slobodom" pruži pomoć u organizaciji sahrane. 

Požarevac pripravan za sahranu

Od nedjelje popodne glavna tema u Požarevcu jeste smrt Mirjane Marković, koja je u ovom gradu odrasla i živjela sa porodicom do preseljenja za Beograd. Ispred zaključane kapije njene porodične kuće u Nemanjinoj 41, u nedjelju, ali ni u ponedjeljak, nije zatečen niko od građana. 

"Vjerovatno će ovdje u utorak moći da se pale svijeće, kao što to građani rade kad više puta godišnje obilaze grob Miloševića", pretpostavljaju komšije.

I oni, ali i mnogi drugi građani, vjeruju da će Mirjana Marković biti sahranjena pored supruga, jer je to bila njena želja.

"Na grobnoj ploči Slobodana Miloševića uklesano je i njeno ime, što znači da je planirala da i ona počiva na istom mjestu", smatraju komšije.

U Gradskom odboru Socijalističke partije Srbije rekli su da se još uvijek ne zna mjesto sahrane, ali da će, najvjerovatnije, to biti Požarevac.

Ipak, moraju da sačekaju odluku svoje centrale u Beogradu, koja je u kontaktu sa Mirjaninim sinom i ćerkom.

Da bi ona mogla da se sahrani u dvorištu, za tako nešto prethodno mora da se pribavi saglasnost Skupštine grada Požarevca, kao što je bio slučaj i sa sahranjivanjem Slobodana Miloševića, 18. marta 2006. godine.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.