U hotelu
Foto: Boris Šekularac – MNE magazin

Brojni dizajneri iz zemlje i regiona

U hotelu "Čedi" i marini Luštica bay počeo “Renault Fashion Week Montenegro” (FOTO)

Svečanim otvaranjem u ekskluzivnom ambijentu hotela Čedi i marina naselja Luštica Bay u Tivtu počeo je “Renault Fashion Week Montenegro”, ovogodišnje izdanje crnogorske nedjelje mode i dizajna, na kojoj će učestvovati poznati dizajneri i kreatori iz regiona.

Crnogorsku nedjelju mode, od 14. do 19. aprila organizuje, po 25. put, Nacionalna modna komora Crne Gore, uz podršku brojnih partnera među kojima su Luštica Bay i Turistička organizacija Tivat.

„Luštica Bay podršku ovom događaju vidi kao podršku domaćih talenata i podsticaj razvoja crnogorske modne scene. Crna Gora, i kada je modni dizajn u pitanju, ima regionalno poznata imena i kreatore koji mogu da pariraju svjetskim trendovima u toj oblasti“, ocijenio je Damir Moškov iz marektinga Luštice Development.

sarevije

Foto: Boris Šekularac – MNE magazin

Na ceremoniji otvaranja, u nesvakidašnjem okruženju morske pučine i rafinirane mediteranske arhitekture Luštice Bay, dizajneri su zaintrigirali maštu ljubitelja mode prikazavši po dva modela iz kolekcija kojima će se predstaviti na Crnogorskoj nedjelji mode. Publika, u kojoj su bili i gosti hotela Čedi, popularni glumačko producentski par Jana Milić i Miodrag Miša Ilić, imali su priliku da vide modele crnogorskih dizajnerki Nataše Pejović, Marine Banović Džuver, Sanje Bobar, Nade Pavlović,Tijane Medenice Lidije Burić, i italijanske modne kuce Enrico Marrinelli. Kao dizajnerka iz Tivta, gost manifestacije je bila kreatorka Radojka Tepavac. Modele su predstavili i turski brend „Joy Miss“, „Simone by Ana Simone“, „Botany Montenegro“, „Showroom BB“ i „Fantasia di Yeya“.

„Ovogodišnje, 25. izdanje, crnogorske mode i dizajna okupiće poznate dizajnere iz naše zemlje i regiona. Večeras smo ovdje da predstavimo nove modne trendove“, rekao je organizator Crnogorske nedjelje mode i direktor Nacionalne modne komore Crne Gore Srđan Lubarda.

Organizatori su saopštili, da je program otvoren nastupom ovogodišnjih predstavnika Crne Gore na ,,Eurosongu“, grupe ,,D-moll“, koji su izvođenjem pjesme „Falling“ pobrali simpatije publike. Pjevačica Ivana Popović-Martinović promovisala je spot za pjesmu ,,Nevinost“ koju je za ovu priliku i otpjevala. Crnogorska zvijezda u usponu, Monika Knezović, uz efektan nastup izvela je pjesmu ,,Nepogrješivo“.

Dmol

Foto: Boris Šekularac – MNE magazin

"Po završetku programa organizovana je humanitarna aukcija kreacija dizajnera, uključujući i modele Lazara Ilića, u saradnji Modne komore Crne Gore i Rotary kluba iz Budve. Prikupljeno je 1.500 eura, a novac je namijenjen Bolnici Danilo I na Cetinju, odjeljenje porodilišta. Za istu ustanovu donirano je 20 dizajnerskih haljina koje će, takođe aukcijom, da proda budvanski Rotary kluba. Novac od prodaje knjige Aete Salh ,,Proces socijalizacije rodne ravnopravnosti”, takođe, biće uplaćen na račun Bolnice Danilo I na Cetinju", istakli su iz Nacionalne modne komore.

Među brojnim zvanicama bili su i predstavnici diplomatskog kora, investicionih kompanija, glumci, sportisti i regionalna TV lica, modni blogeri, vlogeri, predstavnici medija i druge javne ličnosti.

Brojnigostiizvanice

Foto: Boris Šekularac – MNE magazin

Nacionalna modna komora Crne Gore zvanični je predstavnik Crne Gore u Evropskom modnom savjetu (European Fashion Council).

"Zaštitno lice ovogodišnjeg izdanja Crnogorske nedjelje mode je Marija Vujović Vukčević, svjetski supermodel, direktorica modne agencije Models INC, Elite Model Look Montenegro. Šminku i frizure potpisuje Kuća mode i ljepote “Zoran”. Oficijelni fotografi su Nikola Pejović, Anes Lekić i Blacky foto, uz tim fotografa među kojima su Igor Radonjić, Igor Kolašinac, Filip Roganović", kazali su organizatori.

Zvanična medijska podrška Fashion week-a je FOS media.

Ostala medijska podrška su Montenegro magazin, Pink TV, A1TV, DRS, Modni ritam, Gracia i Montenegro life.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.