Za ljetovanje u Hrvatskoj treba
Zadar

Cijene za ovu godinu

Za ljetovanje u Hrvatskoj treba "odriješiti kesu": Kapućino 6 eura, hamburger 22 eura

Hrvatski grad na Jadranu ove godine skuplji je od Majorke.

Hrvatska dijeli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore sa padom potražnje u odnosu na prošlu godinu i zbog toga dolazi do spuštanja cijena čak i do 20 odsto, pa poskupljenje od 12,7 odsto u Zadru itekako bode oči.

Sedmodnevni odmor u Zadru je skuplji nego u Pafosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, Majorci i Kosti del Sol u Španiji, kao i u bugarskom odmaralištu Sani bič, pokazalo je istraživanje koje je sproveo britanski tabloid "San".

Hrvatski "Večernji list", koji se bavio temom istraživanja britanskog tabloida, navodi da se u Hrvatskoj može ljetovati za manje od 3.500 eura, odnosno koliko je "San" procjenio da sedmodnevno ljetovanje u Hrvatskoj košta.

Mimo toga, ističe hrvatski list, jadranske cijene su posebna priča i gotovo da nema nikog ko je ljetovao na hrvatskim obalama, a da se kući nije vratio sa osjećajem da je nešto negdje platilo previše.

Kapućino od šest eura, kilogram groždja za 10, hamburger za 22, sendvič od 13,5 eura samo su neke od "podivljalih" ljetnjih cijena na Jadranu, piše "Večernji list".

Naduvane cijene, ocjenio je "San" dio su jadranskog folklora, ali za direktora Hrvatske organizacije turizma, Veljka Ostojića, istina o cijenama ipak ima više lica.

"Svako poredjenje sa konkurencijom dobro je kako bi nam pokazalo kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako mi ne bi trebalo da se borimo sa konkurecijom cijenama, već kvalitetom, koji onda dopušta nešto više cijene, ne smijemo sebi da dopustimo da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi da budemo svjesni jeste da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uslovima imamo jako ograničen manevarski prostor kod odredjivanja cijena", rekao je Ostojić za "Večernji".

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.