Uvođenje stečaja u dvije banke nije dobro za Crnu Goru
Atlas banka

Povjerenje opalo

Uvođenje stečaja u dvije banke nije dobro za Crnu Goru

Uvođenje stečaja u dvije banke (Atlas i IBM) nije dobro za Crnu Goru, jer je riječ o bankama koje imaju 240 zaposlenih, ocijenila je predsjednica Sindikata banaka Lidija Pejović.

Ona je pojasnila da dvije banke ne čine veliko pokriće u aktivi crnogorskog bankarskog tržišta, ali da cijela situacija ipak nije dobra zbog nepovjerenja koji se desillo u bankarskom sektoru.

"Istraživanja su pokazala da je za samo tri mjeseca preko 50 miliona eura depozita povučeno iz banaka. U posljednjih deset godina se to nije desilo. Dakle, postoji nepovjerenje u bankarski sektor, i to je onaj daleko veći problem za finansijsko tržište, nego što je gašenje te dvije banke", istakla je Pejović u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Svjetska banka će, kako je ocijenila, sigurno napraviti analizu cjelokupne situacije, nakon čega će se odrediti kako dalje.

"To je više političko pitanje, jer danas teško ko u Crnoj Gori može odgovoriti na to kako će se Svjetska banka odrediti, ali sigurno nije dobro", rekla je ona.

Komentarišući eventualno spajanje CKB i Societe Generale Banke, Pejović je rekla da su prema Centralnoj banci (CBCG) poslali nekoliko urgencija u kojima su ukazali do kakvih socijalnih problema će doći usljed spajanja dvije banke.

"Odgovor je bio da se slažu sa nama, ali da u Zakonu o bankama nema tog socijalnog momenta, da će se voditi računa o tome. Ali kako vrijeme prolazi, izgleda da je to završena stvar. Vidjećemo kako će se to završiti", rekla je Pejović prenosi portal RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.