Drugi put za mjesec dana pale društvene mreže:
Foto: Ilustracija

Najveći pad otkako postoje društvene mreže

Drugi put za mjesec dana pale društvene mreže: "Pomračenje" Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

Drugi put za mjesec dana, korisnici društvenih mreža Facebook, WhatsApp i Instagram, tokom popodneva, prijavili su da aplikacije ne rade kako treba. Oko dva sata kasnije, mreže su ponovo „oživjele“.

Tokom dva sata, Facebook i Instagram nisu reagovali uopšte, ali su se vidjele stare objave, dok je komunikacija preko aplikacije Votsap bila onemogućena – poruke nisu stizale i nisu mogle da se pošalju.

Fejsbukf1

Istovremeno, Twitter, koji nije imao smetnje u radu, bio je zatrpan objavama nezadovoljnih korisnika pomenutih društvenih mreža o zastoju.  

Kada je riječ o Facebooku, prijavljeno je više od 9.000 problema, saopštili su predstavnici portala "Daundetektor", koji prati probleme u radu najpopularnih svjetskih internet stranica.

Najveći broj problema zabilježen je u Evropi, ali i drugim dijelovima svijeta, prenosi Rojters.

Kako prenosi britanski San, zasad nije ustanovljeno šta je uzrokovalo „pad“ društvenih mreža.

Najviše pritužbi pristiglo je iz Britanije, Grčke, Ukrajine, Maroka i sa Filipina, navodi britanski list.

Najveći pad Facebooka dogodio se prije mjesec dana, kada su aplikacije te društvene mreže prestale da rade širom svijeta.

Nestanak usluge tada je trajao najmanje 12 sati, a najveći „udar“ bio je u Sjevernoj Americi i Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.