Kaliću 318 hiljada eura, dobio još jedan spor protiv države
Safet Kalić

Zbog naknade štete za preduzeće Turjak

Kaliću 318 hiljada eura, dobio još jedan spor protiv države

Rožajac Safet Kalić dobio je još jedan spor protiv države koja će zbog naknade štete za preduzeće Turjak morati da mu plati 318 hiljada eura.

Prvostepenu presudu donio je Osnovni sud u Rožajama 9. aprila.

Sud je djelimično usvojio tužbeni zahtjev Kalića koji je na ime naknade štete za navedeno preduzeće tražio 740 hiljada eura, piše Dan.

Firma Turjak bila je dio imovine koja je blokirana dok se protiv Safeta, njegove supruge Amine i brata Mersudina vodio postupak zbog pranja novca.

Ovo je samo jedan u nizu sporova koje je Kalić dobio protiv države.

Posljednjom odlukom njemu je dosuđeno oko 800 hiljada eura kao naknada štete nastale u njegovoj firmi M-petrol dok je bila zaplijenjenja zbog vođenja postupka protiv Kalića.

Kalići su pravosnažno oslobođeni optužbe da su se od 2005. do juna 2011. godine udružili da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju način sticanja novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izvršenim od strane kriminalne organizacije čiji je jedan od organizatora bio Mersudin Kalić.

Bili su optuženi za pranje 7.773.127 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.