Haos na ulicama Tirane: Sukobi demonstranata sa policijom (VIDEO)
Foto: Beta/AP

Haos na ulicama Tirane: Sukobi demonstranata sa policijom (VIDEO)

Pristalice albanskih opozicionih partija protestvovale su danas u Tirani, zahtijevajući ostavku vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Hiljade demonstranata iz svih djelova Albanije okupile su se danas u Tirani na glavnom gradskom bulevaru sa antivladinim parolama i sloganima, bacajući pirotehnička sredstva i druge projektile na policajce.

Demonstratni su probili kordon policije i došli do ulaza u zgradu vlade ali nijesu pokušali u nju da uđu.

Demoratska partija desnog centra, koja je vodeća opoziciona stranka, optužuje ljevičarsku vladu Socijalističke partije da je korumpirana i da je povezana sa organizovanoim kriminalom što premijer Edi Rama i vlada negiraju.

Lider demokrata Ljuljzim Baša je zatražio "hitnu političku smjenu", uz uspostavljanje prelazne vlade u kojoj ne bi bilo mjesta za Edija Ramu kao i raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, prenosi Beta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.