Brod sa 64 migranta koji su prije deset dana spašeni kod libijske obale stigao na Maltu
Foto: EPA

Brod sa 64 migranta koji su prije deset dana spašeni kod libijske obale stigao na Maltu

Brod sa 64 migranta koji su prije deset dana spašeni kod libijske obale pristao je na Maltu, a odatle će biti prebačeni u četiri zemlje Evropske unije (EU), saopštile su malteške vlasti.

Migranti su spašeni 3. aprila kod Libije, ali nijedan neće ostati na Malti, navele su vlasti i dodale da će migrante će primiti Njemačka, Francuska, Portugal i Luksemburg.

Malteške vlasti su ranije danas navele da brod neće biti primljen u luku i da će migranti biti biti odvedeni u evropske zemlje malteškim brodovima.

Njemačka nevladina organizacija Si-aj (Sea-Eye) žalila se ranije na loše uslove na brodu gdje se nalaze 64 migranta. Dvije osobe su nedavno evakuisane sa broda zbog zdravstvenih problema, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.