Naučna istraživanja pokazala da muškarci brže mršave od žena
Foto: Ilustracija

Lakše se kontrolišu kada je u pitanju hrana

Naučna istraživanja pokazala da muškarci brže mršave od žena

Naučnici tvrde da muškarci lakše podnose borbu sa suvišnim kilogramima i brže mršave od žena.

Nedavno istraživanje pokazalo je da je nježniji pol više opsjednut hranom u odnosu na muškarce i da oko 25 odsto žena na dijeti razmišlja o hrani svakih pola sata.

Jednom drugom studijom obuhvađeno je skeniranje mozga ispitanika tako što su istraživači držali ukusnu hranu pred muškarcima i ženama koji nijesu jeli čitav dan.

Zaključili su da je muški mozak manje emotivno i aktivno reagovao na hranu u odnosu na ženski.

Pripadnicima jačeg pola je bilo lakše da kontrolišu želju za hranom, a njihova prednost je i u tome što imaju brži metabolizam od žena, i to za pet do 10 odsto.

Muškarcima u sagorjevanju kalorija pomaže i višak mišića. Dakle, mnogo toga je na njihovoj strani.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.