Danas u Delta sitiju obilježavanje Svjetskog dana aktivizma mladih: Poziv za doniranje osnovnih životnih namirnica
Delta siti

U organizaciji Banke hrane i FLEX Alumni Montenegro

Danas u Delta sitiju obilježavanje Svjetskog dana aktivizma mladih: Poziv za doniranje osnovnih životnih namirnica

Kako ima mnogo porodica kojima pomoć treba, zadatak svih nas je da animiramo ljude i kompanije da pomognu u skladu sa mogućnostima, saopštili su iz Banke hrane povodom Svjetskog dana aktivizma mladih

Banka Hrane Crne Gore zajedno sa FLEX Alumni Montenegro i Delta Sitijem i ove godine, sedmu godinu za redom, organizuju humanitarnu akciju povodom Svjetskog dana aktivizma mladih.

"Pozivamo sve humane ljude i društveno odgovorne kompanije, koliko su u mogućnosti, da doniranjem osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Donacije možete ostaviti u Delti, u blizini Aroma marketa će biti punkt za doniranje, kod naših nasmijanih volontera. Svaka donacija je dobrodošla, jer svakom donacijom smo korak bliže našem finalnom cilju - ružanju pomoći što većem broju porodica. Cilj akcije je da se pokaže društveni angažman mladih i njihova želja da doprinesu zajednici u kojoj žive kao i promjenama na globalnom nivou na bolje", saopštili su organizatori.

Humanitarna akcija će se održati danas, u subotu, 13.aprila u Delta citiju od 10 h do 22h.

Global Youth Service Day (GYSD) ili Svjetski dan aktivizma mladih (SDAM) obilježava se jednom godišnje u preko 150 zemalja kako bi promovisao aktivizam i angažman miliona mladih širom svijeta u njihovom nastojanju da unaprijede svoje zajednice i mijenjaju svijet. Iniciran je i koordiniran od jedne od najvećih svjetskih mreža mladih - Global Youth Action Network sa sjedištem u Njujorku. Pokrenut je od strane civilnog društva u SAD-u te se proširio na globalni nivo i pridobio podršku od raznih uglednih organizacija i institucija, među kojima su i Ujedinjene nacije.

Ova akcija se počevši od 1988.god. svake godine obilježava u mjesecu aprilu na 6 kontinenata, u preko 150 drzava svijeta. U ovom dogadjaju svake godine u svijetu učestvuju milioni volontera sto ga čini svojevrsnim praznikom mladih volontera.

Global Youth Service Day se u Crnoj Gori pod imenom Svjetski dan aktivizma mladih obilježava po sedmi put od 2012. godine, a ove godine će se  održati 13. aprila sa ciljem da skrene pažnju da problem siromaštva i podigne javnu svijest na ovaj globalni problem koji je ujedno i prvi Cilj održivog razvoja koje su potpisale sve države članice UN i obavezale se da će sve uraditi da se siromaštvo smanji i obuzda do 2030.

"Po sedmi put zaredom Crna Gora će se naći na mapi svjetskih dešavanja ovim povodom. Koliko porodica će dobiti pomoć zavisi od svih nas!", naglasili su iz Banke hrane i FLEX Alumni Montenegro.

353

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.