Njemačka do novembra produžava kontrole na granici s Austrijom
ilustracija

Povećane migracije u istočnom Mediteranu i na balkanskom putu

Njemačka do novembra produžava kontrole na granici s Austrijom

Njemačka će produžiti granične kontrole duž granice s Austrijom za dodatnih pola godine, potvrđeno je za medije iz Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Zbog još uvijek velikog broja ilegalnih prelazaka, granična kontrola između Njemačke i Austrije će biti produžena do 11. novembra ove godine, prenosi Anadolija. 

Njemački mediji navode da je ministar unutrašnjih poslova Horst Zihofer o ovome obavijestio prvog zamjenika predsjednika Evropske komisije Fransa Timermansa. 

U pismu, koje je poslao, naveo je da je od novembra prošle do februara ove godine svaki mjesec registrovano oko 950 ilegalnih prelazaka. 

Zihofer je istakao da se "migracioni potencijal" povećao u istočnom Mediteranu i na balkanskom putu te da Njemačka ne može odustati od graničnih kontrola.

Granične kontrole su počele nakon 2015. godine kada je i počela migrantska kriza u Evropi. 

Kontrole granice su posljednji put produžene do 11. maja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.