Rožajka se tereti za ubistvo iz niskih pobuda i osvete, ostaje u pritvoru
Safija Klimenta, bivše Murić

Odbijena žalba njenog branioca

Rožajka se tereti za ubistvo iz niskih pobuda i osvete, ostaje u pritvoru

Vijeće Višeg suda kojim je predsjedavao sudija Radoslav Konatar odbilo je žalbu advokata Rifata Hadrovića, branioca Safije Klimente (55) iz Rožaja, koja se tereti za teško ubistvo bivšeg supruga Sulejmana Murića (61) i njegove nevjenčane žene Sedine Mocević (45).

Portparolka Višeg suda u Bijelom Polju Aida Destanović potvrdila je za Pobjedu da je odbijena žalba na određivaje pritvora te da su prihvaćeni ralozi koje je u rješenju navela sutkinja za istrage Vanja Rakonjac.

"Okrivljenoj je stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo za koje je zakonom propisana kazna zatvora najmanje 10 godina ili dugotrajnog zatvora", kazala je Destanović.

Klimenti je pritvor određen zbog težine djela, načina izvršenja i nastalih posljedica. Sutkinja za istragu je mišljenja da je određivanje pritvora opravdano zbog opasnosti od bjekstva, jer od njeno šestoro djece njih petoro živi i radi u inostranstvu.

 To su, kako smatra sutkinja, razlozi koji ukazuju da bi mogla napustiti teritoriju Crne Gore i time ometati postupak. U odluci se između ostalog navodi da bi okrivljena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke.

U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da postoji osnovana sumnja da je okrivljena 8. aprila oko 3 sata u mjestu Besnik opština Rožaje, iz niskih pobuda i bezobzirne osvete ubila bivšeg supruga i njegovu nevjenčanu suprugu.

Klimenta je, kako se navodi u naredbi, kupila benzin u Rožajama i ušla u kuću kroz prozor od kupatila. Benzin je prosula u dnevnu sobu u kojoj su Murić i Mocević spavali.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.