Policija isključila iz saobraćaja zlatni Porše,
ilustracija

Njemačka

Policija isključila iz saobraćaja zlatni Porše, "ometa druge vozače"

Njemačke vlasti naredile su da Porše zlatne boje bude isključen iz saobraćaja jer njegov sjaj previše ometa druge vozače.

List "Morgenpost" iz Hamburga piše da je vozač star 31 godinu zaustavljen u ovom gradu prošle sedmice i da mu je rečeno da njegov Porsche Panamera, presvučen reflektujućom folijom zlatne boje, može da zaslijepi druge vozače i da predstavlja opasnost.

Rečeno mu je da skine foliju i ponovo registruje automobil, ali policija navodi da je on nastavio da ga vozi.

Vozač je ponovo zaustavljen prije dva dana i policija mu je oduzela ključeve, saobraćajnu dozvolu i registarske tablice, a vozilo je prevezeno šlep-službom u garažu.

Muškarcu je izrečena novčana kazna i sada će morati da skine foliju, ako želi da njegovo vozilo bude ponovo legalno za vožnju. Nije precizirano koliku će kaznu morati da plati.

"Morgenpost" piše da je istovremeno zaustavljen i jedan vozač Lamborghinija sa sličnom folijom zlatne boje, ali da je on sarađivao sa policijom i uklonio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.