Ukrajina postaje sve važnije tržište za Crnu Goru
Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Radna posjeta Ministarstva turizma i održivog razvoja

Ukrajina postaje sve važnije tržište za Crnu Goru

Saradnja u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine veoma je značajna, a može se dodatno unaprijediti jer Ukrajina postaje sve važnije tržište za Crnu Goru, poručila je Olivera Brajović, generalna direktorica za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma tokom radne posjete Ukrajini, 11. i 12. aprila, saopšteno je iz tog resora.

Brajović predvodi crnogorsku delegaciju koja se sastala sa Mihajlom Titarčukom, zamjenikom ministra u Ministarstvu ekonomije i razvoja trgovine Ukrajine i Oksanom Serdjuk, direktoricom sektora za turizam.

Između ostalog, dogovorena je dalja saradnja po osnovu Sporazuma između dvije države uz održavanje sastanka Mješovite radne grupe za turizam. Sporazum između Vlade Crne Gore i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti turizma potpisan je u decembru 2011. godine.

Iz ministarstva su istakli da je, na sastanku održanom u Parlamentu Ukrajine sa Mikolom Veličkovičem, zamjenikom predsjednika Komiteta Vrhovnog Savjeta Ukrajine o porodičnim pitanjima, politici mladih, sporta i turizma i članovima ovog tijela, dogovorena pomoć Crne Gore u pripremi zakonodavnog okvira u oblasti turizma. Takođe, razmatrano je i uspostavljanje direktne avio linije između Crne Gore i Ukrajine.

Tokom prezentacije Crne Gore "kao turističke i investicione destinacije", Brajović se posebno osvrnula na aktuelne investione projekte u Crnoj Gori, ekonomsko državljanstvo i mogućnost za nove investicije u sektoru turizma.

Sastanke je organizovala Ambasada Crne Gore u Ukrajini, a prisustvali su i Ljubomir Mišurović, ambasador Crne Gore u Ukrajini, Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, kao i predstavnik Aerodroma Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.