Uprkos godinama ne odustaje od gimnastike: Zadivljujuća gipkost i snaga u 93.godini(VIDEO)
Johana čudo od žene

Uprkos godinama ne odustaje od gimnastike: Zadivljujuća gipkost i snaga u 93.godini(VIDEO)

Jedna baka koja gazi 93. godinu pravo je čudo od žene. Njeno ima je Johana i ona je amaterska gimnastičarka koja na takmičenjima demonstrira zadivljujuću gipkost i snagu.

Njeno ime se nalazi i u Ginisovoj knjizi rekorda - ona je najstarija gimnastičarka u istoriji ovog sporta. 

Johanina ljubav prema gimnastici počela je davno. Prvi susret sa ovim sportom imala je sa 9 godina, a prvi put je na takmičenju nastupila 1934. godine. 

Posle Drugog svjetskog rata, gimnastika je bila zabranjena u njenoj zemlji jer se davala prednost timskim sportovima, pa se Johana prebacila na rukomet, u kom je takođe bila uspkešna i sa svojim timom osvojila prvenstvo Istočne Njemačke 1954. godine. 

U međuvremenu se udala i u braku rodila tri ćerke, ali je ništa od toga nije udaljilo od njene prve ljubavi. 

Tako je odlučila da postane trener mladim gimnastičarima, da bi sa 57 godina, tačnije 1982, srela dvije stare prijateljice (mlađe od nje 4 i 5 godina) koje su je motivisale da sa njima ponovo počne da vježba i takmiči se. 

Iste godine je Johana osvojila mnogo medalja na regionalnim takmičenjima na oduševljenje cijelog regiona. 

Sada, sa 93 godine, kada sabira utiske, kaže da je najponosnija n trenutak kad je uspjela da pobijedi na gimnastičkom takmičenju sa 84 godine, i to u kategoriji u kojoj su sve ostale takmičarke imale od 70 do 75 godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gymnastics Edits • 15K (@gymnasticseliteedits) on

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.