Milačić nakon saslušanja: Oni nama palili zemlju, ja njima zastavu
Foto: Prava CG

Milačić nakon saslušanja: Oni nama palili zemlju, ja njima zastavu

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić jutros je saslušan u policiji zbog paljenja NATO zastave povodom sedamdeset godina NATO saveza i dvadeset godina od bombardovanja SRJ.

 Milačić je nakon saslušanja, ispred Centra bezbjednosti Podgorica istakao crnogorsku trobojku uz poruku: „Ovo je prava zastava, a ono što smo zapalili je obična krpa. Oni su nama palili zemlju, ja njima zastavu.“

Milačićevu izajvu datu pravosudnim organima, policiji, a time i tužilaštvu prenosimo u cjelosti:

„Kako je NATO nezakonito, mimo odobrenja savjeta bezbjednosti UN i mimo ikakvih moralnih skrupula bombardovao našu zemlju, ali i bratsku Srbiju, kako je pobio i troje djece u Murinu, ali i hiljade drugih civila na ovim prostorima, zbog čega se nikada nije ni izvinio, a kamoli odgovarao; kako je NATO sa njihovim ovdašnjim saučesnicima u kriminalu ugurao ovu zemlju u taj vojni savez mimo volje većine i mimo referenduma; kako je NATO globalna teroristička organizacija koja ima za cilj da štiti političke, ekonomske i vojne interese američke spoljne, neoimperijalne politike; kako NATO  kao globalna anti-demokratska organizacija, decenijama podržava domaću anti-demokratsku organizaciju, DPS Mila Đukanovića, zbog svega toga bila je, jeste i biće dužnost i obaveza obilježiti rođendan NATO saveza.

Zbog toga sam, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, dana 04.04.2019. godine, gdje smo po zakonu prijavili javno okupljanje, zapalio NATO krpu, jer zastavom koju treba poštovati ne možemo nazvati zastavu NATO saveza, koji nas je, imajući u vidu sve prethodno rečeno, trenutno okupirao. Paljenje NATO zastave je zapravo paljenje baklje slobode i samo jedan od metoda u ovom dugoročnom procesu u kojem je cilj jasan: Da se kao društvo, željno demokratije i slobode, izborimo za ono što nam pripada i što želi ogromna većina građana Crne Gore, referendum po ovom pitanju.

Mi smo zapravo uradili bezazlenu stvar, u odnosu na ono što je NATO uradio ovdje prije 20 godina, i što radi širom svijeta od svog postojanja: spaljuje i ljude, i zemlje, i slobodu. Zbog svega toga obaveza svakog slobodnog građanina ove zemlje jeste da se pobuni i ne miri sa zlom.

Nakon što sam u društvu slobodnih ljudi, kolega iz naše političke partije, zapalio NATO zastavu, uputili smo se ka Ministarstvu odbrane Crne Gore kako bi to, moram biti precizan, smeće, odložili na prikladno mjesto. Kada smo stigli ispred kapije ovog ministarstva, ostatke koji su se nalazili u kesi, ubacio sam u dvorište Ministarstva odbrane, takođe jer je istog dana Ministar odbrane Predrag Bošković čestitao rođendan NATO savezu riječima da je to najuspješnija vojno-politička organizacija u istoriji, vjerovatno time priznajući da je uspješnija i od njegovih „Belih orlova“ iz vremena kada je Bošković, kao i Đukanović, bio Srbin, a gdje će se kad-tad morati opet vratiti, imajući u vidu da krv ije voda.

Ističem da u toku cijelog događaja niko od pripadnika policije koji su tu čitavo vrijeme bili prisutni, nas, pa ni mene lično, nije upozorio ni na šta, što bi vjerovatno i po zakonu, morali učiniti da sam prekršio bilo kakvu zakonsku normu. Naprotiv, imajući u vidu izraze na njihovim licima stekao sam utisak da su i oni bili srećni kada im je lice obasjao plamen slobode.

Želim da dodam i to da je sramno da sam ja nakom potpuno legitimnog i na zakonit način iskazanog političkog i ljdskog stava, danas saslušan u policiji, dok recimo Predsjednik ove države Milo Đukanović u moru jasnih dokaza i optužbi koje mjesecima tresu Crnu Goru nije ni pozvan na saslušanje. To je možda i najbolji dokaz kakva NATO „demokratija“ i NATO „pravda“ je instalirana u Crnoj Gori.

Na samom kraju: ovakvim i sličnim saslušanjima nas neće zastrašiti, ni pokolebati, već dodatno motivisati da sve više, sve jače i sve odlučnije širimo i palimo baklje slobode.“

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.