300.000 eura za istaknute sportske klubove od Vlade
Nikola Janović

Podsticaj za uspješnije nastupe

300.000 eura za istaknute sportske klubove od Vlade

Vlada Crne Gore je danas dala saglasnost za finansijsku podršku istaknutim sportskim klubovima u iznosu od 300.000 eura koje će se isplatiti iz budžeta Ministarstva sporta i mladih.

"Ovo je, nakon rekordnih 4.024.000 eura, koliko je nacionalnim sportskim savezima opredijeljeno na konkursu Ministarstva sporta i mladih za 2019.godinu, još jedan snažan pokazatelj vladine kontinuirane podrške sportskoj oblasti koja u konkretnom slučaju ima za cilj unapređenje uslova u kojima rade naši sportski klubovi",saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović nakon sjednice Vlade.

Imajući u vidu da se sportski klubovi redovno finansiraju iz budžeta opština, navedena dodatna finansijska podrška biće prema riječima Janovića, veliki podsticaj za njihove još uspješnije nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni.

U konkretnom slučaju u pitanju su klubovi iz I kategorije sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to: RK „Lovćen“ Cetinje, ŽRK „Budućnost“ Podgorica, PVK „Jadran“ Herceg Novi, VK „Primorac“ Kotor, ŽKK „Budućnost – Podgorica“ Podgorica, OK „Jedinstvo Franca“ Bijelo Polje, ŽOK „Luka Bar“ Bar, FK „Breznica” Pljevlja, DžK „Akademik“ Nikšić i DžK „Ibar“ Rožaje.

"Prilikom odabira sportskih klubova, Ministarstvo sporta i mladih vodilo se kriterijumima poput tradicije, učešća i rezultata seniorskih kategorija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini, ravnomjerne regionalne zastupljenosti i razvoja. Takođe, a u cilju afirmacije rodne ravnopravnosti u sportu, predloženi su i naši istaknuti ženski sportski klubovi", pojasnio je Janović.

Sredstva će klubovima biti raspoređena na osnovu programa sportskih aktivnosti za 2019.godinu.

"Osim navedenog, Vlada Crne Gore će, u narednom periodu, nastaviti aktivno da radi na unapređenju uslova za rad sportskih klubova kroz sistem dječijeg sporta koji će početi sa realizacijom od septembra 2019. godine a koji ima za cilj uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti i jačanje crnogorske sportske baze", zaključio je Janović.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.