Policija preduzela sve zakonom propisane mjere: Tužilac ispituje ima li krivičnog djela
Foto: Facebook

Policija preduzela sve zakonom propisane mjere: Tužilac ispituje ima li krivičnog djela

Zaposleni u CEDIS-u koji su danas imali konflikt sa aktivistkinjama pokreta "Odupri se" saslušani su u policiji, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policija je preduzela sve zakonom propisane mjere i radnje, a tužilac će cijeniti da li ima elemenata krivičnog djela ili prekršaja bilo kojeg lica.

Grupa građana, koja se prethodno oko 13,30 časova okupila kod Sportskog centra Morača i krenula u koloni prema prostorijama CEDIS-a, je održala performans kojim su onemogućavali zaposlene u ovoj firmi da napuste ili pristupe službenim prostorijama.

Prilikom performansa grupa građana je koristila metalne lance i cijevi kojima su onemogućavali ulazak i izlazak iz navedenih prostorija. Osim toga, okupljena grupa građana je pravila tzv. živi lanac kako bi otežavala pristup prostorijama.

"Oko 14,50 časova, A.Lj. (42) koji je zaposlen u CEDIS-u i I.V. (39) koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore – FC Snabdijevanje Podgorica, su pokušali da napuste službene prostorije CEDIS-a kada im je grupa građana to onemogućila a kojom prilikom je došlo do fizičkog kontakta u vidu guranja između grupe građana i ova dva lica. Tom prilikom su dvije ženske osobe, učesnice javnog okupljanja, D.Đ. (50) i V.L. (51), pale i zadobile povrede", naveli su iz UP-a.

O događaju odmah obaviješten Zavod za hitnu medicinsku pomoći, a policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su povrijeđenu D.Đ. bez odlaganja  prevezli službenim policijskim vozilom do Urgentnog bloka gdje joj je ukazana medicinska pomoć. Licima D.Đ. i V.L. su konstatovane lake tjelesne povrede od strane ljekara i njima je pružena adekvatna medicinska pomoć.

"Sa lica mjesta policijski službenici su u službene prostorije CB Podgorica doveli I.V. od kojeg je prikupljeno obavještenje od građanina na navedene okolnosti. Policija je pozvala i A.Lj. da pristupi u službene prostorije kako bi se i od njega prikupilo obavještenje na okolnosti današnjeg događaja.Osim toga, policiji je prijavu podnijela D.Đ. dok će L.V. prijavu podnijeti naknadno", kazali su iz UP-a.

Iz UP-a su naveli da je takođe, N.K. odgovorno lice za zaštitu lica i imovine u CEDIS-u, u ime CEDIS-a, policiji  podnio prijavu protiv grupe građana zbog onemogućavanja nesmetanog pristupa prostorijama CEDIS-a.

O svim navedenim okolnostima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti da li se u radnjama bilo kojeg lica stiču elementi bića krivičnog djela ili prekršaja.

"Tužilac će posebno cijeniti okolnosti pod kojima je održano neprijavljeno javno okupljanje, odnosno blokiranje zgrade i onemogućavanje kretanja zaposlenima u CEDIS-u. Osim toga tužilac će cijeniti i činjenicu da okupljanje nije prethodno prijavljeno s obzirom da je postojala obaveza da se nadležnom Centru bezbjednosti prijavi javno okupljanje ukoliko je planirano okupljanje više od 20 lica što je ovdje bio slučaj", zaklučuje se u saopštenju UP.a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.