Foto: Stevan Jovetić/Instagram

Nedavno ostao bez oca

"Nica matin" o Stevanu Jovetiću: Ovaj fudbalski genije je ranjeni anđeo

List “Nica matin” objavio emotivni tekst o Stevanu Jovetiću i drami kroz koju prolazi ove sezone.

Ispred TV ekrana, Radamel Falkao je tačno znao šta je Stevan Jovetić osjetio dok je u nadoknadi vremena postizao izjednačujući gol protiv Gengana. Ta dva čovjeka dijele više od zajedničkog cilja, jer su obojica ne tako davno izgubili oca, piše list “Nica matin” u emotivnom tekstu posvećenom crnogorskom reprezentativcu, drami koju proživljava od početka sezone.

Jovetić je u subotu postigao prvi gol nakon punih osam mjeseci - posvetio ga je preminulom ocu.

„Tigar je izgubio tatu na početku godine, dok se Crnogorac sa istom žalošću susreo na kraju 2018. Na ‘Ruduruu’, stadionu Gengana, čim se lopta našla u mreži Kajara, Jovetić je skinuo svoj dres Monaka kako bi oktrio majicu sa slikom svoga oca, kao i želju da mu posveti taj trenutak”, piše list u tekstu pod naslovom “Ranjeni anđeo”.

"Želio sam i prije da mu odam počast, ali nisam dao nijedan gol otkada je umro", jednostavno je otkrio crnogorski napadač nakon meča.

“Očigledno, jer se posljednji gol Stevana Jovetića desio 11. avgusta. To je bilo u prvom kolu prvenstva. Od tada, bivši igrač Fiorentine i Mančester sitija bori se protiv loše sreće i povreda”, navodi se u tekstu.

“Ove sezone, Monakov broj 10 odigrao je svega devet mečeva, ukupno 410 minuta. To je izgladnjujuće. I ironično, ako se sjetimo njegovih izjava datih u jednom intervjuu našim kolegama iz ‘L’Ekipa’ početkom avgusta: ‘Da, duboko u sebi, osjećam da će ova sezona biti dobra”.

joveta

“U nastavku priče, 29-godišnji fudbaler se povrijedio krajem istog mjeseca, vratio se na teren tek u oktobru na dva meča, da bi potom povrijedio butinu. Povratak početkom januara protiv Nice bio je za zaborav, jer jer odmah povrijedio koljeno. Tek je protiv Kaena, prije 10 dana, opet izašao na teren”, ističe francuski list, napominjući da su povrede “priča njegovog života, na neki način”.

"Profesionalac sam, pazim na spavanje, pazim na ishranu. Radim sve da ne bih slabio i povrijeđivao mišiće", objašnjavao je Jovetić “L’Ekipu”.

"Osjetljiv sam na povrede, još od avgusta 2010. godine, kada sam pokidao prednje ukrštene ligamente koljena i takođe zadobio problem sa meniskusom. Taj tip povrede često povlači mišićne probleme i povrede", kaže Jovetić.

“Treba prihvatiti da ovaj fudbalski genije često nestaje sa radara”, dodaje “Nica matin”, ističući da su “tokom prošle godine njegove posjete ljekarima bile su redovne.

"Odigrao sam svega 15 mečeva u prvenstvu zbog raznih povreda i bio sam starter sedam puta. Iskreno, dati osam golova sa tim vremenom provedenim u igri - sasvim je zadovoljavajuće. Nije broj golova po meču ono što treba da popravim, već vrijeme provedeno na terenu", kaže Jo-Jo.

"Jedino što je to vrijeme provedeno u igri strmoglavo opalo ove sezone. Rođeni Titograđanin je uvijek imao talenta, još od njegovih seniorskih početaka u beogradskom Partizanu. Mlad, sa kovrdžavom kosom i svojim majstorstvom, zaveo je sve fudbalske romantičare. Prije ozbiljne povrede iz 2010. godine, opčinio je publiku Fiorentine, uništivši Bajern i Liverpul u Ligi šampiona. Pojedini, poput njegovog sunarodnika Dejana Savićevića predviđali su mu zlatnu budućnost”, navodi “Nica matin”.

"Stevan je ekstra klasa. Ima tehniku koju savršeno uvezuje sa brzinom i snagom. Budućnost je njegova", jedna je od ranijih Savićevićevih izjava.

“Budućnost je stigla, Jovetić je pokazao potencijal, ali ne u potpunosti - povrede su ga usporile ka tom putu. Možda, još nije kasno”, zaključuje list sa Azurne obale.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.