Podgorica: Pretresi na 6 lokacija, oduzeti kokain, oružje i municija, skupocjena vozila, uhapšeno jedno lice
Foto: Uprava policije

Kontrola bezbjednosno interesantnih lica

Podgorica: Pretresi na 6 lokacija, oduzeti kokain, oružje i municija, skupocjena vozila, uhapšeno jedno lice

Podgorička policija je danas u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica na području Podgorice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti kokain, oružje, municija, blindirano vozilo, sredstva komunikacijei drugi predmeti. Jedno lice je uhapšeno a protiv drugog slijedi krivična prijava.

"Policija je pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice D.V. (32) pronašla i oduzela 20 pvc pakovanja sasadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain koja su bila pripremljena za dalju prodaju. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.V. u produženom trajanju i na organizovan način vršio distribuciju opojne droge kokain. On je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog postojnja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.", saopštila je Uprava policije.

pgpretresi2

Foto: Uprava policije

Kako se dodaje, pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice G.R. (37), policija je pronašla i oduzela više komada oružja i municiju u ilegalnom posjedu i to: pušku marke „CZ“, pištolj, pištolj – olovka, startni pištolj marke „Bruni“ i 24 komada puščane i pištoljske municije.

"M.R. (66), srodnik G.R, izjasnio se da pronađeni oružje i municija pripadaju njemu, tako da će protiv M.R. nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.", kaže se u saopštenju.

pgpretresi1

Foto: Uprava policije

Službenici Centra bezbjednsoti Podgorica su pretresom na ostalim lokacijama privremeno, radi provjera, oduzeli više skupocjenih vozila, jedno specijalno blindirano vozilo, više mobilnih telefona, USB memoriju, SIM kartice i lap topove.

Sve oduzete stvari će biti predmet vještačenja.O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteno je nadležno tužilaštvo - navode iz UP.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, sprovodeći kontinuirane pojačene aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu kod građana, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica kontolisali vozilo marke „Jeep“inostranih registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (45) iz Nikšića.

pitoljnk

Foto: Uprava policije

"Pregledom vozila policija je pronašala i oduzela pištolj marke „Glock“ sa obrušenim serijskim brojem i tri okvira. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Oduzeto oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.Policija nastavlja aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela.", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.