Aktivisti pokreta
"Odupri se - 97.000"

Aktivisti pokreta "Odupri se-97.000" blokirali CEDIS i EPCG, dvije osobe prebačene u KCCG

Građani i aktivisti pokreta Odupri se – 97.000, njih oko 20, blokirali su ulaze zgrada Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Elektroprivrede u Podgorici.

Građani su napravili živi lanac a držali su račune za struju.

Dvije aktivistkinje pokreta Odupri se – 97.000, prebačene su u Klinički centar Crne Gore jer im je, kako prenose mediji, pozlilo tokom blokade, dok organizatori protesta tvrde da su napadnuti.

Untitled

Foto:Screenshot

Policija je na licu mjesta i vodila razgovor sa jednim licem a okupljeni građani su tražili njegovo hapšenje.

Tokom okupljanja, nekoliko građana je zapalilo račune za struju. Organizatori protesta su pozvali na dalje mirne akcije protesta i građansku neposlušnost.

Oni su u subotu na protestu najavili da će ove sedmice organizovati nenasilne akcije u svim gradovima u Crnoj Gori da bi, kako su kazali, blokirali sistem i prisili vlast da prihvati njihove zahtjeve.

"Blokiraćemo im sistem sve dok ne odu. Bićemo uporni. Radićemo sve to do kraja", poručili su na protestu.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.