Praksa za studente prava UDG-a u Kancelariji za  evropske integracije
Stojanović i Drljević

Potpisan Memorandum o saradnji KEI i Fakulteta pravnih nauka

Praksa za studente prava UDG-a u Kancelariji za evropske integracije

Predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno sprovođenje aktivnosti od zajedničkog interesa i obavljanje stručne prakse studenata te univerzitetske jedinice u Kancelariji za evropske integracije.

Memorandum o saradnji, koja će se zasnivati na principima partnerstva, transparentnosti i međusobnog informisanja, danas su potpisali glavni pregovarač Aleksandar Drljević i dekan Fakulteta pravnih nauka Zoran Stojanović.

Drljević je podsjetio da je jedan od izazova na putu prema Evropskoj uniji kvalitetna priprema crnogorske verzije pravne tekovine EU.

„Naš zadatak, kao države kandidata, je da obezbijedimo dovoljan broj pravnika lingvista za rad u službama institucija Evropske unije. Zbog toga je cilj ovog Memoranduma sprovođenje projekata od zajedničkog interesa u oblasti evropske integracije, koji će studentima Fakulteta pravnih nauka, kroz usavršavanje i obavljanje stručne prakse u Kancelariji za evropske integracije, omogućiti da unaprijede svoja znanja i primijene u praksi ono što izučavaju na fakultetu“, istakao je on.

Glavni pregovarač je pozvao studente da iskoriste period studija i što više se upoznaju sa djelokrugom rada crnogorskih institucija, naročito Kancelarije za evropske integracije i aktuelnostima iz procesa pristupanja EU, kako bi sjutra svoj potencijal i znanje iskoristili u svrhu unapređenja stanja u svojoj državi, bilo kroz radni angažman u Crnoj Gori ili pak u institucijama EU.

D3yDJEHW4AEJGII

Stojanović je zahvalio na mogućnosti da se studenti Fakulteta pravnih nauka kroz praktičan rad usavršavaju u Kancelariji za evropske integracije, ističući da će to biti samo jedan segment saradnje predviđene ovim Memorandumom.

„Praksa u Kancelariji za evropske integracije studentima će u velikoj mjeri pomoći da savladaju pravnu terminologiju. Usaglašavanje crnogorskog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU je težak posao, zbog čega je dobro da već sada počnemo da pripremamo mlade kadrove koji će kroz koju godinu biti sposobni da razumiju tu pravnu terminologiju. Na ovaj način će i naši studenti dati svoj doprinos ovom poslu od nacionalnog značaja“, rekao je dekan Fakulteta pravnih nauka.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.