Evo ko je Srbin ubijen u sačekuši u Johanesburgu
Foto: Twitter

Evo ko je Srbin ubijen u sačekuši u Johanesburgu

Ivan Đorđević (59), srpski državljanin, ubijen je u utorak ujutru nedaleko od svog doma u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici.

Kod njega su pronađena dokumenta na drugo prezime (Lazarević), a policija traga za dvojicom napadača koji su otvorili vatru iz automatskih pušaka. Po "srpskom receptu", egzekutori su posle zločina zapalili automobil iz kojeg su likvidirali žrtvu.

Prema izvještavanju lokalnih medija u Južnoafričkoj Republici, "Srbin je ubijen dok je izlazio iz svog 'mercedesa' u oblasti Brajanston oko 11.30. Riječ je o stambenom kompleksu Hajburi u kom je srpski državljanin živio".

Nezapamćenoj egzekuciji prisustvovali su i zapanjeni građani ove johanesburške četvrti. Ivanu su, kako navodi portal "Njuz 24" prišla dvojica maskiranih napadača, koja su prethodno izašla iz automobila BMV. Na njega su otvorili vatru iz južnoafričkih jurišnih pušaka R4 i on je na mjestu ostao mrtav.

"Jedan momak iz obezbjeđenja nam je rekao da se pucnjava čuje u dijelu gdje se ulazi u stambeni kompleks i da je neko povrijeđen" - ispričali su očevici. " Potrčali smo da vidimo da li možemo da pomognemo, ali taj čovjek je već bio mrtav", dodali su oni.

Tamošnji mediji prenose da je Srbin vozio blindirani "mercedes", ali da su ubice sačekale da parkira i izađe iz njega. Pokušao je da pobjegne, ali su ga zločinci stigli i zapucali direktno u glavu. Komšije su opisale Ivana kao dobrog i ljubaznog komšiju. O njegovim poslovima nisu znali ništa.

Samo sat kasnije, patrole su nedaleko od stambenog kompleksa, u jednom polju, pronašle zapaljeni BMV, koji je odgovarao opisu vozila kojim su se ubice dovezle i odvezle.

"Policija je pokrenula potragu za dvojicom naoružanih napadača" - rekao je kapetan Mavela Masondo iz policije Johanesburga.

Istraga o zločinu je u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, svjedoci su opisali napadače, bez obzira na to što su bili maskirani, kao bijelca i crnca. Ovaj drugi je bio i za volanom BMV-a.

Zasad se još ne zna kojim se tačno poslovima bavio Ivan, ali su srpski državni organi, zatražili više informacija o ubistvu od vlasti u Pretoriji. Očekuje se da tokom razmjene informacija bude potvrđen i identitet žrtve, pišu Novosti.

Likvidacija ovog Srbina usledila je samo četiri dana pošto je nadomak Beograda, u Malom Mokrom Lugu, sahranjen Jugoslav Smiljkić (51).

On je ubijen u mafijaškoj sačekuši 16. marta u Johanesburgu. Vozio je motor, a onda se zaustavio na pločniku i kucao poruku ne skidajući kacigu. U tom trenutku naišla je crna "honda", iz koje su istrčala dvojica napadača i usmrtila ga.

Smiljkić se navodno, bavio se obezbjeđenjem, ali se ne isključuje mogućnost i da su zločinci zamijenili metu. U trenutku zločina on je kod sebe imao falsifikovana dokumenta Češke.

RANjEN 2017.

Na meti nepoznatih napadača Ivan se našao i 2017. Tada je uspio da sačuva glavu uprkos tome što je ranjen. Policija je vjerovala da se on sukobio sa suprotnim klanom i da je riječ o trgovini drogom. Kada se oporavio kupio je blindirani automobil, ali to mu u utorak nije pomoglo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.