Pljevljak uhapšen zbog današnje eksplozije
Foto: PR Portal

Pljevljak uhapšen zbog današnje eksplozije

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Pljevlja su u rekordnom roku rasvijetlii teško krivično djelo – postavljanje i aktiviranje eksplozivne naprave ispod vozila koje je danas izvršeno u Pljevljima, saopšteno je iz Uprave policije.

"Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu kao i na obližnjoj kući. Policija je identifikovala i lišila slobode lice osumnjičeno da je izvršilo ovo krivično djelo, S.J. (21) iz Pljevalja. Lice je već privedeno tužiocu. U događaju nije bilo povrijeđenih lica, navodi se u saopštenju.

Iz UP-a su kazali da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.J. danas oko 05,10 časova, u ulici Marka Miljanova u Pljevljima, ispod prednjeg desnog točka vozila „Škoda Octavia“, vlasništvo M.D, postavio eksploziv koji je potom aktivirao a zatim pobjegao sa lica mjesta.

"Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu kao i oštećenja na prozoru jednog stana u zgradi koja se nalazi u blizini mjesta gdje je vozilo bilo parkirano", naveli su iz UP-a.

Službenici CB Pljevlja su događaj koji je prijavljen po nepoznatom počiniocu, efikasnim aktivnostima koje su preduzeli, rasvijetlili u rekordnom roku, što predstavlja izuzetan uspjeh imajući u vidu način izvršenja krivičnog djela.

"S.J. je identifikovan, lociran, pronađen i lišen slobode i on je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, priveden državnom tužiocu u ODT u Pljevljima, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuju iz UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.