Mej i Merkel: Neophodno osigurati čist izlazak Britanije iz Evropske unije
Merkel i Mej, foto: Tanjug

Mej i Merkel: Neophodno osigurati čist izlazak Britanije iz Evropske unije

Britanska premijerka Tereza Mej i njemačka kancelarka Angela Merkel saglasile su se u Berlinu da je neophodno osigurati čist izlazak Britanije iz Evropske unije.

To je saopšteno iz Dauning strita 10.

Kako je javio AP, Mejova i Merkelova završile su ranije danas sastanak u Berlinu, ne objelodanivši novinarima nijedan detalj razgovora.

Sastanak, koji je trajao oko sat i po, održan je u okviru napora Tereze Mej da sa partnerima iz Evropske unije postigne dogovor o daljem odlaganju Bregzita.

AP navodi da su Mejova i Merkelova sa sastanka izašle zagrljene i da je njemačka kancelarka mahala britanskoj koleginici dok su njena kola prolazila.

Portparol britanske premijerke izjavio je ranije danas da će ona zatražiti produžetak roka za izlazak Britanije iz Unije, kako bi u razgovorima sa opozicionom Laburističkom partijom osigurala podršku parlamenta za svoj plan o Bregzitu.

Tereza Mej će se kasnije danas u Parizu sastati i s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.