Podgoričani u napuštenoj kući krili 63 kg marihuane(FOTO)
Pronađena marihuana, foto: Uprava policije

Podgoričani u napuštenoj kući krili 63 kg marihuane(FOTO)

Službenici Uprave policije -Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzmajući mjere i radnje u cilju sprječavanja stavljanja u promet opojnih droga na području Podgorice, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli oko 63 kg marihuane.

Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz policije.

"Službenici Odsjeka su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali dva lica koja su iznosila sumnjive predmete iz jedne napuštene kuće u mjestu Buronje. Tom prilikom su pronađeni džakovi i torbe sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Policijski službenici su lišili slobode M.R. (32) i A.R. (26), oba iz Podgorice", saopšteno je iz Uprave policije.

marihuanapg1

Foto: Uprava policije

Postupajući na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici nakon toga izvršen je pretres navedene kuće i drugih prostorija kojima su pristup imali M.R. i njegov srodnik L.R. (37).

"Utvrđeno je da se u džakovima i torbama sa više manjih i većih pvc pakovanja nalazi ukupne oko 63 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Osim opojne droge policija je pronašala i oduzela vagu za precizno mjerenje, aparat za vakumiranje i druge predmete koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni prepakivanju opojne droge radi stavljanja u promet", saopšteno je iz Uprave policije.

Oduzeta opojna droga i drugi predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državi tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se ova dva lica privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.