Vučić: Srbija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori
Foto:AA

Vučić: Srbija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji.

Stoga, kako kaže, očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju. Vučić je ukazao i da griješe oni političari koji misle da se teritorijalni integritet Srbije može narušiti i da je moguće da samo Srbija bude oštećena.

Na pitanje kako komentariše izjavu Milorada Dodika o prekrajanju granica, uz opasku novinara u Mostaru da "podržava Dodikove stavove", Vučić mu je odgovorio da ne bi trebalo da iznosi konstatacije o tome da li on nekoga podržava ili ne podržava.

"Ako me pitate šta Srbija misli o promjeni granica na Balkanu, smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije i Srbija poštuje teritorijalni intergritet svih ostalih.Tako je bilo i nadam se da će tako i ostati", rekao je Vučić.

On je dodao da smatra nedoličnim izjave pojedinih političara i iz Bosne i Hercegovine koji su rušili teritorijalni integritet Srbije u uvjerenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena.

"Smatram da je to loša poruka i da niko ni na koji način ne treba da krši bilo čiji teritorijalni integritet", istakao je Vučić. On je dodao da Srbija nema nikakve pretenzije prema Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji.

Kad je riječ o saradnji sa Miloradom Dodikom, sada predsjedavajućim Predsjedništvu BiH, a ranije predsjednikom Republike Srpske, Vučić je rekao da je ta saradnja u interesu RS, BiH i Srbije i da vjeruje da u budućnosti može da bude još bolja.

"Mislim da niko nije imao problema zbog dobre saradnje sa Srbijom, naprotiv", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara zašto se njegov predstavnik nije pojavio na potpisivanju protokola o tromeđi između Srbije, BiH i Crne Gore, Vučić je odgovorio da se vjerovatno radilo o spornih tri odsto granice i dodao: "Kako da se pojavi ako nismo dogovorili tih tri odsto".

Na konstataciju novinara da ipak nije riječ o tom djelu granice, Vučić je rekao da onda ne zna o čemu se radi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.