Bahati policajac sa falsifikovanom diplomom Miomir Šekularac– Šeki pokušao u bolnici da ubije teško ranjenog Lazića?!
Miomir Šekularac Šeki, foto:Facebook

Bahati policajac sa falsifikovanom diplomom Miomir Šekularac– Šeki pokušao u bolnici da ubije teško ranjenog Lazića?!

Kontroverzni službenik bjelopoljske policije Miomir Šekularac saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu po nalogu Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića a po prijavi Ljubomira Lazića, državljanina Srbije ranjenog u pucnjavi koja se prošle godine dogodila u naselju Potkrajci.

Podsjetimo, u pucnjavi u tom bjelopoljskom naselju ranjen je i drugi državljanin Srbije Željko Pavkov koji je od posledica ranjavanja ali i, kako je pokazao obdukcioni nalaz brutalnog maltretiranja, preminuo. U pritvoru zbog ubistva Pavkova i ranjavanja Lazića se nalazi Elvis Ćatović iz Bijelog Polja, bliski saradnik i vozač bjegunca iz švajcarskog zatvora Safeta Saka Kolića.

Lazić, koji je pušten iz pritvora nakon što  materijalni dokazi sa lica mjesta, nalaz parafinske rukavice i dr. nisu potvrdili navode krivične prijave, tvrdi da je bio fizički maltretiran od strane Miomira Šekularca, policijskog službenika u prostorijama Opšte Bolnice u Bijelom Polju.

Pored podnošenja prijave Lazić je pomoć i zaštitu zatražio od VDTa Ivice Stankovića, a u vezi sa podmetanjem određenih dokaza na licu mjesta i drugih propusta istrage i same optužnice.

Naime, policija je podnijela krivičnu prijavu da je Lazić pucao u Ćatovića sa pištoljem marke VZOR kalibra 7.65 sa prigušivačem a nakon uviđaja koji su obavili službenici CB Bijelo Polje uz prisustvo tužioca. Kako forenzički nalaz nije pokazao na pištolju otiske Lazića, niti na ispaljenim i neispaljenim mecima, osim Ćatovićevih otisaka, Tužilaštvo je promijenilo optužnicu i od dokaza koji su navodno pronađeni tokom uviđaja mijenja optužnicu da je Lazić počinio krivično djelo sa NN pištoljem te se ne pominju čaure od tog pištolja NN marke.

Nezabilježena praksa je da  u optužbi nekog lica postoje dokazi a da se u kasnijem postupku isti mijenjaju, odnosno ne postoje u ovom slučaju. To je glavni adut u odbrani Lazića, koji tvrdi da mu je slučaj „namješten“ zbog čega se obratio i VDTu.

Opisujući slijed događaja kobne noći, naveo je da se ne radi o obračunu jer kaže da ni on ni Pavkov nijesu imali pištolje, već samo biber sprejeve kao i da su ubijeni Pavkov i Ćatović razgovarali o nekim svojim „zaostalim stvarima“. Navodi i da je pukom srećom preživio te da mu je Hitna pomoć spasila život budući da su ga, već u teškom stanju nakon ranjavanja jurila dva lica od kojih je jedno bilo Elvis Ćatović a drugo, kako navodi, Safet Sako Kolić.

„Ja sam u teškom stanju prevezen u bolnicu i sama je sreća što je hitna stigla na vrijeme jer bi me na licu mjesta pored magistrale dokrajčila dvojica iz tamnog (crnog) pasata karavana. Već su bili stigli do mene ali tada je naišla hitna pomoć i oni su se udaljili.“, naveo je Lazić u pismu Stankoviću.

Doktor Erović mu spasio život?!

Lazić je prijavio Tužilaštvu da je bio fizički napadnut i mučen tako teško ranjen u prostorijama bjelopoljske bolnice od strane kabadahije policajca Šekularca.Državljanin Srbije tvrdi da ga je pomenuti policajac dok je obilno krvario pritiskao i zamalo ubio kao što je nakon mučenja  preminuo i Pavkov.Naveo je da smatra da bi bio dokrajčen i da ne bi preživio  udarce i davljenje dok se u polusvjesnom stanju nalazio da isto nije prekinuo jedan bjelopoljski ljekar ulaskom u prostoriju.

Ljekar je, navodi Lazić, prekinuo policijsku torturu Šekularca i spasio mu život.

„U sobu je uletio policajac Šekularac i rekao prisutnim medicinskim tehničarima da nas ostave nasamo (dok je doktor Erović bio odsutan iz sobe) a onda bez da me pita šta se zaista dogodilo krenuo me zlostavljati i pritiskati grudi onda mi je rekao da priznam ko nas je poslao da ubijemo Ćatovića i da kažem da smo to hteli uraditi. Kada sam odbio još se više ostrvio na mene dok sam ja umirao,rekao mi je iskrvarićeš kao i tvoj drug gore u njivi, tada je uletio u sobu doktor  isterao ga napolje i iskritikovao zaposlene da više nikada ne ostavljaju pacijenta samog i da ovo nije policijska stanica nego bolnica. Posle ukazane pomoći me je doktor uputio u Podgoricu.“, naveo je Lazić koji zahvaljuje ljekaru na čestitom postupku i naglašava da su mu crnogorski ljekari tri puta spasili život, nailaskom ambulantnih kola pored magistrale kada su ga sekunde dijelile od smrti,zaustavljenjem zlostavljanja od strane policajca i zbrinjavanjem i liječenjem povrede od vatrenog oružja.

Riječi Šekularca "iskrvarićeš kao tvoj drug" jasno potvrđuju da je bio na mjestu zločina a dodatno bacaju sumnju na navode policije iz krivične prijave da je Pavkov preminuo od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja. Podsjetimo, obdukcioni nalaz je pokazao vidljive tragove mučenja na tijelu žrtve i da je ista izdahnula više od pola sata nakon ranjavanja. Predmet rada Tužilaštva svakako bi trebalo da bude i nepozivanje Hitne pomoći od strane ovog službenika policije a sada, imajući u vidu ove nove informacije, provjera da li je Šekularac na sličan način propitivao uz mučenje i stradalog Pavkova ili je nekom u tome pomogao.

5c69d946b72048c2b7bd76db0a0a0a67kombpreviewOrg

Pavkov nakon ranjavanja zvjesrki mučen

Saslušano više svjedoka

Povodom ove prijave u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je saopšteno Kodexu da je pored Šekularca saslušano više lica, među kojima i dva medicinska radnika bjelopoljske bolnice u svojstvu svjedoka.

Izjavu u ovom predmetu nije dao Lazić a kako nam je kazao njegov branilac advokat  Vitomir Bošković i ne nalazi se u Crnoj Gori.

U obraćanju  Stankoviću je naveo da ukoliko mu VDT garantuje sigurnost je spreman da dođe u Crnu Goru i učestvuje u postupku i doprinese istini.

„Međutim u ovim uslovima se plašim ove moćne ekipe koja je jako povezana sa policijom i dijelom tužilaštva te se bojim za svoj život“, naveo je Lazić.

Šekularca decenijama prate optužbe

Ovo je najnovija u nizu optužbi na račun policajca Miomir Šekularac koji je tokom višegodišnjeg policijskog angažmana zaradio  epitet „lošeg policajca“, kabadahije i nasilnika.

Bivši inspektor u Odsjeku za narkotike bio je optužen upravo od svog kolege,drugog inspektora, da je bio u tzv. dilu sa narko dilerima te da im je dojavljivao pozicije policijskih patrola i drugih policijskih službenika kako bi im pomagao da transport droge prođe bez zaplena te tako učestvovao u kriminalnim radnjama odnosno švercu narkotika. Prijava nadređenim u bjelopoljskoj policiji, prošla je hapšenjem određenog broja „dilera“ a Šekularac je sklonjen iz odjeljenja za droge.

Protiv Šekularca se pred Osnovnim sudom u Bijelom Polju vodio i postupak za pokušaj silovanja i zlostavljanja. Šekularca je teretila jedna sugrađanka da je u samom centru grada brutalno i krvnički pretukao (čupao za kosu, udarao njenom glavom od auto, pucao pored njene glave) pokušavajući nasilno da je ubaci u vozilo. Šekularac je u ovom predmetu oslobođen od strane, sada već bivšeg sudije Višeg suda Arifa Spahića koji  je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 7 godina od zbog primanja mita a sud je obavio reviziju svih predmeta ovog sudije, sem predmeta Šekularca.

 Izvor Kodexa tvrdi i da za Šekularca ovo nije jedini slučaj napastvovanja žena, te da su neke od njegovih žrtvi iz uglednih bjelopoljskih porodica, za šta nije snosio odgovornost krijući se iza policijske značke. Isti izvor navodi i da je ovaj policajac u službi napredovao zahvaljujući "kupljenoj diplomi".

Šekularac je svojevremeno bio i suspendovan na period od 2 godine zbog zloupotrebe imovine policije, odnosno krađe goriva za svoje privatno vozilo, na račun MUPa.

Nastaviće se...

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.