Haradinaj smijenio ministra Teodosijevića
Ramuš Haradinaj

Haradinaj smijenio ministra Teodosijevića

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je smijenio Ivana Teodosijevića sa položaja ministra administracije lokalne samouprave iz redova Srpske liste, zbog kako je istakao govora mržnje.

Haradinaj je na svom Facebook profilu napisao da je danas donio odluku o smjeni ministra administracije lokalne samouprave Ivana Teodosijevića uz obrazloženje da je nepodnošnjiv govor mržnje od strane ministra. 

“Besmisleno je kako jedan do danas naš kolega pokazuje takvo neznanje, mržnju i uvredu prema žrtvama Račka i drugim žrtvama Miloševićevog režima, kao i prihvatanje i odobravanje terora tog režima. To se ne može opravdati”, naveo je Haradinaj. 

Dodao je da u Vladi koju on vodi neće biti mjesta za bilo koga ko na bilo koji način vrijeđa druge na etničkoj, rasnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi, niti za one koji namjeravaju prihvate takve politike.

“Odluka stupa na snagu odmah”, napisao je Haradinaj. 

Prije Teodosijevića, Haradinaj je u martu smijenio i zamjenicu ministra pravde Vesnu Mikić, takođe iz Srpske liste, nakon što je na Facebooku objavila da je NATO bombardovanje Srbije uslijedilo nakon decenije borbe protiv albanskih terorista. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.