Podgorica: Maloljetnici zapalili BMW X5, vozilo potpuno uništeno
Ilustracija

Osumnjičeni već predati tužiocu

Podgorica: Maloljetnici zapalili BMW X5, vozilo potpuno uništeno

Podgorička policija je u veoma kratkom roku rasvijetlila izazivanje požara na vozilu „BMW X5“ koje je u potpunosti uništeno. Požar je na vozilu podmetnut danas. Identifikovana su i slobode lišena osumnjičena lica, dva maloljetnika iz Podgorice.

Naime, Dežurnoj službi CB Podgorica je danas oko 45 minuta nakon ponoči prijavljen požar na vozilu „BMW X 5“, vlasništvo I.K, u naselju Konik.

"Po ovlašćenju nadležnog državnog tužioca u ODT u Podgorici, policijski službenici CB Podgorica izvršili su uviđaj i tom prilikom utvrdili da je navedeno vozilo do strane nepoznatog lica lica poliveno zapaljivom tečnošću, te da je iniciran požar usljed čijeg dejstva je vozilo u potpunosti uništeno.

U cilju rasvjetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata CB Podgorica su, na osnovu operativne informacije, a preduzimajući intenzivne operativno – taktičke mjere i radnje, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela identifikovali i kroz kriminalističku obradu rasvijetlili navedeno krivično djelo, za koje su obezbijeđeni i materijalni dokazi", saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili opisano krivično djelo, lišena su slobode  dva maloljetna lica T.I. (17) i M.I. (15) iz Podgorice.

"Osumnjičena lica su, u zakonom predviđenom roku, uz izvještaj kao dopunu krivične prijave, sprovedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.