Damjanović otvorila Interaktivni prostor na UCG-u: U budućnosti imati joś više ovakvih prostora
Foto: Ministarstvo nauke

Damjanović otvorila Interaktivni prostor na UCG-u: U budućnosti imati joś više ovakvih prostora

Univerzitet Crne Gore danas je bogatiji za još jednu prostoriju. Riječ je o Interaktivnom prostoru koji je namijenjen studentima Univerziteta Crne Gore koji su dobili stipendije za doktorske studije. Zajednički prostor je otvoren od strane rektora univerziteta prof. dr Danila Nikolića i ministarke nauke dr Sanje Damjanović, koji su doktorandima uručili kartice za korišćenje tog prostora.

Ministarstvo nauke je uz podršku Vlade Crne Gore pokrenulo niz instrumenata u cilju efikasne tranzicije ka društvu i ekonomiji baziranoj na znanju. 

“Istakla bih jedan od instrumenata koji nas je danas ovdje okupio, a to su atraktivne stipendije za doktorande, koje su veoma slične onima u Evropskoj uniji”, navela je Damjanović, dodajući da je Ministarstvo nauke za prošlu godinu izdvojilo 750 000 eura namijenjenih za stipendiranje 19 doktranata od kojih je 16 sa Univerziteta Crne Gore. 

Ona je istakla da ove godine, Ministarstvo nauke ima u planu da tu kritičnu masu uveća za još 16 studenata, jer, kako je kazala, svjesni su da je ljudski resurs najveći kapital.

Saradnja ministarstva i univerziteta rezultirala je otvaranjem lijepog ambijenta, namijenjenog studentima, u kojem će njihove ideje biti iskorošćene na najbolji mogući način, a radi se o Interaktivnom prostoru tzv Working space-u.

Sredstva za ovaj prostor su opredijeljena kroz Heric program, koji je podržan od strane Vlade Crne Gore.

“Ja se nadam da ćemo u budućnosti imati joś više ovakvih prostora. Upravo sa Univerzitetom Crne Gore, Ministarstvo nauke planira da otvori Naučno-tehnološki park u kampusu univerziteta, koji će predstavljati multipliciran prostor iz kojeg će se izgraditi ne samo nove ideje nego i vrijednosti koje su potrebne našem društvu”, zaključila je Damjanović. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.