Bogdanović na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju
Foto: Ministarstvo kulture

Bogdanović na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvuje na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju, na poziv ministarke kulture i znanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Noure Al Kaabi.

Kako su kazali iz Ministarstva kulture, tema o kojoj se raspravlja na ovogodišnjem Samitu je uloga kulture u globalnim izazovima i uticaj kreativnosti i tehnologija na pozitivne promjene u svijetu.

Bogdanović je na Samitu, sa predstavnicima zemalja učesnica razgovarao o uporednim iskustvima u oblastima razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i kreativnih industrija i zaštite i očuvanja kulturne baštine.

Takođe su razmotrene mogućnosti za saradnju na zajedničkim projektima kreativnih industrija, promocije kulturne raznolikosti, zaštite i očuvanja kulturne baštine i digitalizacije.

Na Samitu kulture u Abu Dabiju učestvuju lideri iz domena umjetnosti, kulturne baštine, medija, javnih politika i tehnologija.

Samit organizuje Ministarstvo kulture i znanja Ujedinjenih Arapskih Emirata, u saradnji sa globalnim partnerima: Kraljevskom akademijom umjetnosti, UNESKO, Gugenhajmom, Ekonomistom i Guglom. Samit se održava od 7. do 11. aprila 2019. godine.

Uz Bogdanovića, na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju učestvuje i ambasadorka Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić.

Na marginama Samita Bogdanović će imati bilateralne susrete sa ministarkom kulture i znanja Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nourom Al Kaabi i državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Zakijem Anvarom Nuseibehom.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.