Dvije osobe osumnjičene da su ovjerile isprave sa lažnim podacima
Foto: Ilustracija

Da bi izvršili likvidaciju preduzeća

Dvije osobe osumnjičene da su ovjerile isprave sa lažnim podacima

Službenici Uprave policije, u okviru operativnog plana „Evazija”, podnijeli su protiv dvije osobe krivične prijave za dva krivična djela.

"Naime, službenici Odsjeka su sprovodeći navedene aktivnosti u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv I.V. iz Herceg Novog zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, sumnja se da je I.V. krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja počinila na način što je kao osnivač i izvršni direktor privrednog društva „Đenka“ d.o.o Herceg Novi pred notarom ovjerila izjavu u kojoj je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je to preduzeće imalo prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi.

"Uvidom u individualni analitički račun poreskog obveznika utvrđeno je da postoje potraživanja Poreske uprave prema ovom pravnom licu u iznosu od 3.025 eura", kazali su iz UP-a.

Iz UP su naveli da je podnijeta krivična prijava podnijeta i protiv M.S. iz Trebinja sa prebivalištem u Herceg Novom, zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

"M.S. je ovo krivično djelo počinio na način što je, sumnja se, kao osnivač i izvršni direktor privrednog društva „Vrčka“ d.o.o. Herceg Novi pred notarom ovjerio izjavu u kojoj je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je „Vrčka“ d.o.o. imalo prema povjeriocima, uključujući i obaveze prema zaposlenima. Uvidom u individualnu analitičku karticu utvrđeno je da postoje potraživanja Poreske uprave prema ovom pravnom licu u iznosu od 1.153 eura", zaključuje se u saopštenju UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.