Nevjenčani par stradao, uhapšena bivša žena: Polila benzinom prostoriju, izazvala požar, pa pobjegla autobusom (VIDEO)
Foto: Screenshot

Zločin u Rožajama

Nevjenčani par stradao, uhapšena bivša žena: Polila benzinom prostoriju, izazvala požar, pa pobjegla autobusom (VIDEO)

U požaru koji je jutros podmetnut oko 6 časova u porodičnoj kući u rožajskom selu Besnik život su izgubili Sulejman Murić(61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mucović(45). Zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu ova dva lica, slobode je lišena Safija Murić (55) bivša supruga stradalog Murića.

"Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje u kratkom roku su rasvijetlili događaj u kojem su jutros u selu Besnik – Opština Rožaje, u porodičnoj kući, od dejstva požara smrtno stradali S.M. (61) i njegova nevjenčana supruga S.M. (45). Policijski službenici došli su operativnim putem do sumnje da je požar podmetnut. Zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu ova dva lica, slobode je lišena S.M. (55)", saopšteno je iz Uprave policije.

Dežurna služba OB Rožaje je jutros oko 6 časova i 15 minuta obaviještena da je došlo do požara na porodičnoj kući u kojoj žive Sulejman Murić (61) i Sedina Mucović (45).

"Policijski službenici su upućeni na lice mjesta. Konstatovali su da se unutra nalaze dva beživotna tijela.Obaviješteni su državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici ubrzo su došli do saznanja da je požar podmetnut, kao i do sumnje da je požar podmetnula Safija Murić (55).

"Službenici OB Rožaje su, preduzimajući operativne mjere i radnje, došli do saznanja da se S.M. (55) autobusom uputila ka Podgorici. Službenici OB Kolašin su, na zahtjev službenika OB Rožaje, zaustavili autobus na području Kolašina i lišili slobode S.M.

Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.M. (55) požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je S.M. (61) živio sa S.M. (45), a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali S.M. i S.M. i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla", saopšteno je iz Uprave policije.

Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

Beživotna tijela Sulejmana i Sedine biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

Službenici OB Rožaje će osumnjičenu Safiju Murić u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo.

Dojavu da gori porodična kuća Sulejmana Murića, Služba zaštite i spašavanja je primila od policije saopštio je za RT Rožaje šef rožajske vatrogasne službe Nuradin Agović.

“Dolaskom na teren, ekipa je primijetila da je požar zahvatio dnevni boravak, te da su se unutra nažalost nalazila dva ugljenisana tijela-vlasnika kuće i njegove supruge", saopštio je Agović.

On je istakao da je požar lokalizovan oko 8 časova, te da je na nadležnim organima da utvrde uzrok požara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.