Stravična nesreća u tunelu kod Makarske: Sudar dva automobila, mladić stradao(FOTO)
Foto: Grude online

Stravična nesreća u tunelu kod Makarske: Sudar dva automobila, mladić stradao(FOTO)

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se juče u tunelu Sveti Ilija kod Makarske, u Hrvatskoj.

Kako je saopštila policija, u nesreći su učestvovala dva automobila, u kojima su bili samo vozači. Jedan vozač je preminuo u splitskoj bolnici, a drugi je teško povrijeđen, prenosi Index.hr.

- U 18:15 sati na državnoj cesti D-76 u južnom ulazu u tunel iz pravca Makarske sudarila su se dva vozila. Prema prvim informacijama, u vozilima su se nalazili samo vozači.

800x4501

Foto: Grude online

Put i tunel satima su bili zatvoreni, a saobraćaj se preusmjeravao. Saobraćaj u tunelu ponovo je otvoren jutros u 1:25 sati.

800x4503

Foto: Grude online

O koliko se teškom sudaru radilo, svjedoče fotografije s mjesta nesreće, koje je objavio portal Grude online, na kojima je vidljivo da su oba automobila potpuno uništena.

800x450

Foto: Grude online

Kako javljaju portali, u nesreći je poginuo 24-godišnji T. L. s imotskog područja.

Prema zasad dostupnim informacijama, do nesreće je došlo 60-ak metara nakon ulaza u tunel. BMW serije 5 u blagom zavoju se zanio na suprotnu  traku i frontalno se zabio u Citroena.

O silini udara govori i to da je motor BMW-a odletio 40 metara od mjesta sudara. Poginuo je vozač BMW-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.