Erdogan traži da se ponovo broje glasovi u Istanbulu
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan traži da se ponovo broje glasovi u Istanbulu

Stranka turskog predsjednika Tajipa Redžepa Erdogana AKP najavila je da će zatražiti od državne izborne komisije ponovno prebrojavanje svih glasova u Istanbulu.

To je potvrdio visoki zvaničnik stranke.

Opoziciona Republikanska narodna partija je preuzela kontrolu u Ankari i osvojila tijesnu pobjedu u Istanbulu, prenosi Rojters.

Erdoganova stranka već se žalila na rezultate i u toku je djelimično novo prebrojavanje glasova u nekim distriktima i potpuno prebrojavanje u drugim.

Ali Ihsan Javuz, zamjenik predsjednika AKP rekao je da će stranka tražiti potpuno novo brojanje glasova u 38 distrikta u Istanbulu, navodi AP.

Rezultati djelimičnog prebrojavanja pokazuje da opozicioni kandidati za gradonačelnika Istanbula vodi za tijesnih 16.442 glasa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.