Sa protesta u Beogradu poručeno: Sledeće subote ćemo reći Vučiću da je gotov!
Foto: Tanjug/AP

Sa protesta u Beogradu poručeno: Sledeće subote ćemo reći Vučiću da je gotov!

Sa protesta protiv vlasti pod nazivom "Jedan od pet miliona", koji je održan osamnaestu subotu zaredom, večeras je poručeno da svi treba da dođu na protest ispred Skupštine Srbije 13. aprila odakle će reći predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je gotov.

Protest je večeras ispred Vlade Srbije počeo intoniranjem himne Srbije i minutom ćutanja za žrtve šestoaprilskog bombardovanja 1941. godine u Beogradu.

Okupljenima se obratio glumac i član opozicione Demokratske stranke Branislav Lečić, a pušteni su i pink baloni u nebo, kao "prva lustracija".

Lečić je podsjetio da je ranije bilo najavljeno da će protestna šetnja ići do televizije Pink, ali je saznao da je tamo policija u civilu, da se planiraju incidenti, zbog čega je pozvao prisutne da "ne učestvuju u farmi i ne valjaju se u blatu (vlasnika Pinka Željka) Mitrovića".

On je naveo i da će se glasno nasmijati Mitroviću jer je "nasjeo i spremio plaćenike da izazovu sukobe", a da opozicija nikada nije stvarno planirala odlazak tamo, te da će građani koji protestuju pobijediti idejom i dostojanstvom, a neće dozvoliti da iko strada.

Predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju bili su ispred Pinka prije 18 časova kada počinje protest, tamo su položili vijenac za ubijenog Olivera Ivanovića i potom otišli. 

"Željku Mitroviću poručujem da svakog dana čeka 6. oktobar, a taj 6. oktobar će sada trajati dok ne bude završen", kazao je Lečić, optuživši vlast da je planirala da spriječi "veliki opozicioni protest 13. aprila".

Lečić je naveo i da je vlast "farma i rijaliti koji mora biti probijen".

"Ovo je zloćudni tumor koji je zahvatio našu državu, mi imamo antibiotik i 13. aprila saopštićemo koja je terapija toga antibiotika", kazao je Lečić.

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni građani su krenuli ka platou kod Trga republike.

Lideri Saveza za Srbiju tokom šetnje od Vlade Srbije do Skupštine Beograda uklonili su iz Kolarčeve ulice ogradu oko radova na obnovi Trga republike dok je sa ozvučenja upućen poziv okupljenim građanima da "uklone Vesićeve barikade" i njima "opkole" Skupštinu Beograda. 

Građani su potom kod same Skupštine Beograda oblijepili ogradu naljepnicama na kojima piše "Liječi se", uzvikivali su "Vučiću, liječi se", "Vučiću, gotov si", "Vesiću, lopove", a upaljene su i baklje.

Protest je završen pozivom građanima da u sledeću subotu, 13. aprila od 15 časova na skupu ispred Skupštine Srbije poruče predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je "gotov".

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.