Uz pomoć ove dijete skinite višak sala sa stomaka
Foto: Ilustracija

Neophodna i fizička aktivnost

Uz pomoć ove dijete skinite višak sala sa stomaka

Istraživanja su pokazala da je za brzo skidanje sala sa stomaka najvažnija kombinacija uravnotežene ishrane i specifičnih vježbi. U zavisnosti od toga koliko masnih naslaga se nalazi u problematičnoj zoni, toliko brzo će dijeta djelovati.

Na početku je potrebno da se lagano prilagođavate na režim, dok je nakon toga neophodno smanjivanje porcija, kako bi topljenje sala na stomaku bilo intenzivnije. Isplanirajte obroke tako da vam se večera završi do 18 časova. Izbjegavajte proizvode od bijelog brašna, sokove, slatkiše i grickalice.

Čak i najbolja brza dijeta za skidanje sala sa stomaka je nezamisliva bez tjelesnih vježbi. Ovaj režim biće efikasniji ako se sprovodi uz povećanu fizičku aktivnost. Ne morate da radite vježbe za stomak, ali jedan sat pješačenja doprinijeće većem sagorjevanju kalorija, samim tim i bržem topljenju sala.

Iako je veoma efikasna, ne preporučuje se primjena ove dijete duže od tri nedjelje, ali za postizanje efekta ovaj režim ishrane bi trebalo da praktikujete bar 14 dana.

PRVI DAN

Doručak: parče hljeba od heljde sa namazom od maslina, mladi sir 50 g sa salatom od paradajza, probiotski jogurt 180 ml

Ručak: čorba od šampinjona, bijelo pileće meso na žaru, blanširana blitva s krompirom, bijelim lukom i maslinovim uljem, tost hljeb namazan pikant senfom

Večera: šampinjoni punjeni trapistom i vrlo malo pečenice, rukola salata s paradajzom i maslinovim uljem

DRUGI DAN

Doručak: integralna kifla sa namazom od pavlake i sitno sjeckanim mladim lukom, rotkvice, nemasni jogurt 180 ml

Ručak: dinstani grašak, pileća džigerica na žaru 50 g, spanać u mlijeku, salata od cvekle, parče hljeba od mješanog integralnog brašna, limunada

Večera: pita od integralnih kora, spanaća i sira

heljdinihkorapitasoffie

TREĆI DAN

Doručak: štapići od integralnog brašna, mladi sir 50 g, paradajz, kefir 100 g sa medom (jedna kašičica) i cimetom

Ručak: čorba od povrća s kiselim mlijekom, juneća šnicla 150 g, pire-krompir, rotkvice

Večera: paprikaš sa njokama, zelena salata s maslinovim uljem i limunom

ČETVRTI DAN

Doručak: integralni tost sa namazom od kikirikija i paradajzom, salata od crvenog grejpa, zeleni čaj sa medom

Ručak: bistra supa od koske s domaćim rezancima, tikvice pohovane kukuruznim grizom, integralni tost

Večera: bijela riba pripremljena u foliji i prelivena maslinovim uljem, sa bijelim lukom i peršunom, parče integralnog hljeba

belariba

PETI DAN

Doručak: kačamak s mladim sirom, probiotski jogurt 180 ml

Ručak: čorba od spanaća s kiselim mlijekom, pileći batak, paradajz salata

Večera: grilovani plavi patlidžan posut peršunom i bijelim lukom preliven sosom od senfa i maslinovog ulja, uz salatu od karfiola i sok od paradajza

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.